avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
AVLIL a scris:
Andreea, n u am inteles ce ai vrut sa spui cu ideea aceea cu plata CAS, ce ma intereseaza pe mine?

Pai ca sa putem compara, trebuie sa luam in calcul toate conditiile relevante. Un salariat plateste impozit si CAS, un avocat plateste impozit si CAA (echivalentul CAS din sistemul propriu). Avand in vedere ca cele doua tipuri de contributii (in sens larg) sunt comparabile, nu este echitabil ca urmarile sa fie diferite, adica un salariat sa aiba dreptul numai la indemnizatia din sistemul public, dar un avocat sa poata cumula indemnizatia din sistemul public cu cea de la casa de asigurari a avocatilor.
atata vreme cat indemnizatia de la Casa de asigurari a avocatilor este limitata la venitul mediu, pe cand cea oferita de sistemul public (a salariatilor) nu limiteaza suma (ci stimuleaza salariatele practic sa aiba salarii mai mari)
cred ca e vorba de discriminare.
Pai... mie nu plata CAS imi da dreptul la indemnizatie, ci plata impozit...
Si platesc impozit.

In plus, mai platesc o asigurare paralela, care imi da drept la o indemizatie de maternitate.
Asa vad lucrurile.

E ca si cum as plati la stat si in plus o asigurare privata care mi-ar asigura venituri in perioada de crestere a copilului.
Dar nu venituri in sensul Codului fiscal, adica nu impozabile. Asa incat... :-/

Cea din sistemul public nu mai limiteaza suma, sunt sisteme care au diferite reguli, nu vad in asta o discriminare neaparat... E ca o actiune de binefacere pentru cei cu venit sub mediu, de parca CAA face actiuni de protectie sociala! Si e nedrept entru cei care platesc o contributie la un venit mai mare...
Si nu e ok sa ti se spuna ca nu mai au bani dar au excedent...

E drept ca poate sunt orbita de cati nervi imi creeaza lipsa de respect pe care ne-o arata... Acum cu tabloul mediatorilor, de exemplu, nu ia nimeni din barou vreo pozitie cu privire la faptul ca noi avem deja dreptul de a face mediere conform statut si lege 51... Ok, asta nu tine de asigurari, sunt pe langa subiect... dar tot cam aceeasi oameni au fost peste tot...
Salut!Urmeaza sa fiu si eu mamica,fac parte din Baroul Arges si as vrea sa stiu care este temeiul legal in baza caruia as putea obtine de la Casa de Asigurari cei 1.350 lei, venit neimpozabil + 800 lei, de la stat, in calitate de platitoare de impozit pe venit la Finante.
Iti multumesc si astept raspunsul tau pe adresa mea de mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)