avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
pentru cei care nu declara veniturile incasate, savarsesc infractiunea de evaziune fiscala. O fac pe riscul lor...
Eu stiu ca la Barou se plateste o taxa unica de 62 lei, aceeasi la toate barourile.
Cum sa nu depuna avocatul "procura" (imputernicirea avocatiala)? Atunci pe ce baza intra in proces? Asa, de capul lor? Judecatorul nici nu te ia prezent si nici nu iti da dreptul sa vorbesti daca nu depui imputernicire avocatiala.
In Bucuresti nu te lasa sa-l saluti daca nu ai imputernicire... ca sa nu mai spun ca sunt si imputerniciri care sunt contestate de partea adversa pe motiv ca nu-i clara stampila sau mai stiu eu... :D
Nici la arhiva nu poti vedea dosarul, nu poti face nimic. Nu poti semna acte in dosar...
Ce tampenie mai e si asta sa intri in dosar asa, ce fi-te cine de pe drum... :O

Eu n-am auzit sa se mai intample de-astea...
da,dar ata la instantele mari ,eu spun acest lucru in cunostinta de cauza,acolo unde te ai bn cu grefierul,de obicei se practica la judecatorii,de asta spun,la unele e ca in codru.
pai daca nu cunosteam cazuri nu spuneam:))
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2008
mirabela_nicu, utilizator
Mirabela, nu stim despre ce vorbesti:-/ Si cred ca nici tu nu stii despre ce vorbesti...

Am fost la mai multe instante in tara si nu am auzit de asa ceva. Oricum, sunt nule actele unui avocat in cauza daca nu are imputernicire la dosar. Si, sa fim seriosi, cine intra fara imputernicire? Imputernicirea se face pe baza contractului de asistenta juridica, in care se trec clauzele contractuale, inclusiv onorariul stabilit pentru care se elibereaza chitanta.

Ce inseamna instante mari? Mai mari decat Inalta Curte? ce lagatura are grefierul cu lipsa imputernicirii? Adica daca o cunosc pe grefiera si "ma am bine" cu ea, nu trebuie sa mai depun imputernicire avocatiala la dosar?:D:rofl:
Mi se pare tampenie crasa, o calicie fara margini...
Adica nu poti incheia contractul pe 50 de lei? Ca platesti impozit pe ei cat?, 8 lei? Adica 80 000 de lei vechi?
Pentru asta nu fac acei avocati contracte?

Si avocatul partii adverse sta asa sa inghita tot? Pai, daca nu ai avocat sau ai asa, fara dovada, poti intoarce hotararea din recurs sau chiar... dupa! Si-i convine avocatului partii adverse sa stea asa sa astepte si sa vada daca asta isi va bate joc de clientul lui?
Eu asta spun, lasa pe jude si grefier, poti fi amic de filme si popcorn cu ei... da' de avocatul partii adverse mi-e mie... Ala e la fel de dus cu pluta?
Cine semneaza actele? Cine face cererile? Mergi mereu cu clientul dupa tine? Ala e asa de fraier de te plateste da' vine mereu, ca un catelus, sa dea cu subsemnatul pe fiecare foaie ce i-o prezinti?
Asta incerc sa inteleg, cum se indeplineste procedura, ca io n-as accepta ca partea adversa sa nu aiba imputernicire, ca se poate folosi de asta in contra mea... Ca sa nu spun ca, daca ma incordez, ma pot folosi si eu... asa incat hotararea aia e fix apa de ploaie, cine e deranjat de ea, o cam poate ataca...
:sticktongue:
La Inalta Curte am fost intr-un penal pe cand eram stagiar, da' n-am putut fara imputernicire... Era singurul dosar pe ordinea de zi si nu mi-au cerut legitimatia in instanta... dar la arhiva se uitau chioras la mine cand o scoteam si... era rosie. Sa vezi cu cta negru ma machiam la ochi cand aveam termen acolo... sa par mai matura (eu nu ma prea machiez in general, deci...). :D
Dar substituiam pe cineva in acel dosar si m-am folosit de asta, spuneam ca eu sunt cu studiul... :P

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)