avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
Indemnizatia pentru cresterea copilului unei avocate este de maxim 1.350 lei lunar, daca media veniturilor ultimelor 12 luni de dinainte de intrarea in concediu de maternitate este de minim 1.500 lei. In plus, mama mai poate beneficia de 200 lei alocatie pentru copilul pana la 2 ani, plus 600 lei care reprezinta indemnizatie de maternitate pentru ca este si platitoare de impozit de 16 % la Stat. Avandu-se in vedere ca se cotizeaza atat la CAA, cat si la Finante se primesc indemnizatii din 2 locuri. S-au mai dezbatut problemele astea.
Daca indemnizatia e minim 1.500 (din care ei retin 10%, deci intr-adevar raman 1.350 net), inseamna ca maxim e 3.750 brut (3.375 net).Mie personal mi se pare ok - as sta si pentru mai putin cu copilul meu.
Da, s-a mai discutat, dar nu s-a ajuns la concluzia ca se poate incasa din 2 locuri, nu? Sau nu mai retin eu...

Oricum, pe langa 16% mai trebuie platiti si cei 0,75%... :D de care nu ne prea preocupam si... eu nici nu stiu unde anume sa ma duc sa-i achit.

De alocatie beneficiaza copilul si nu mama.
Si eu si colegele mele din Baroul Maramures am beneficiat de sumele astea: 1350 de la CAA+ 800 lei de la Stat. Normal ca de alocatie beneficiaza copilul, insa banii vin pe numele mamei, fie intr-un cont pe card, fie prin mandat mostal.

Insa din cei 1350 lei de la CAA, pentru a beneficia in continuare de vechime plateam lunar 135 lei plus la Barou, contribuita lunara. Exista posibilitatea suspendarii din profesie daca nu se platesc aceste contributii lunare, insa nu se poate beneficia de vechime si nu se poate intra in sala de judecata. Eu n-am stat 2 ani acasa pentru ca, desi primeam 2150 lei lunar ca sa stau acasa cu copilul, am preferat sa incep lucrul mai repede... E frumos si sa te joci cu copilul, e fain si in sala de judecata... Oricum, eu mi-am continuat cauzele incepute inainte de intrarea in concediu, chiar daca eram in concediu pentru ingrijirea copilului, sa nu-mi rugineasca creierul...
In aceasta perioada nu se pot realiza alte venituri din profesie, adica nu se pot face incasari.
venitul e in functie de clienti si de taxele practicate de barou,dar avand in vedere ca foarte multi avocati nu depun procura la dosar ,asta insemnanad un venit de minim 1000 ron pe luna,cel putin ,bn asta sa nu bata prea tare la ochi.sunt multi factori care influenteaza venitul inclusiv instanta pe langa care ai prins radacini:D

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)