avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
Mie mi se pare putintel mai complicat...

In primul rand, nu "omul" a postat o intrebare, ci "avocatul". Asa incat, de ce as sti eu mai mult decat cel care a postat intrebarea. Cred ca, daca era interesat, facea un demers minim: suna la barou, la CAA. Sau cauta pe saituri... sau se uita in legislatie...
Este avocat si sunt convinsa ca a gasit. Ca doar gasim chestiuni mai complicate pentru clientii nostri. B-)

Apoi, in al doilea rand, nu am mai gasit decizia CAA in acest sens, nu mai e pe sait sau doar n-am mai avut eu rabdarea sa o gasesc. In conditiile lipsei de argument juridic, mi se pare aiurea sa deschid alte polemici: da' de ce e asta; nu, eu nu stiam asa...

Venitul mediu trebuie calculat de CAA in baza unor recomandari ale barourilor, diferit, in functie de actul normativ la care ne raportam: astfel, uneori e calculat lunar, alteori anual... Uneori baroul face o recomandare, alteori contribuie la luarea acestei decizii prin comunicarea veniturilor realizate de avocatii sai in luna respectiva, pana la data de 25 ale lunii.
Exista, intr-un act, nu mai stiu care, obligatia ca o persoana din barou sa-si asume exactitatea acestor declaratii... ale tuturor avocatilor! :O
In consecinta, ca avocat, daca vrei sa te interesezi, faci un efort si citesti vreo 10 regulamente, statute si decizii...
Dar daca vrei raspunsul exact, intrebi la CAA.
Ca nu prea cred sa sune altcineva pentru persoana interesata.

In esenta, nimeni nu a dat raspunsul pentru ca... nimeni nu prea stie. Exista cateva moduri de calcul prin legislatie si, in baza unuia dintre ele, chiar se calculeaza. Asa ca, telefon la CAA.

Scuze daca, din nou, ai considerat ca am fost pe alaturi. Asta e realitatea, nimeni nu stie, era si greu de inteles... Daca tot considerai ca nu suntem la obiect, mai bine dadeai tu un telefon si puneai suma aici. Altfel, e usor sa spui altora ca nu fac ce trebuie, cel mai mic efort se depune pentru critica. Dupa cum vezi si la mine, aici. :P
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Da, e usor sa critici, aic sunt de aocrd cu tine. NU am scris mai sus in ideea de a te crticia, pe tine sau celelalte persoane.
Am subliniat faptul ca neraspunzandu-se la topicul postat se cam pierde esenta acestui forum. Si in completare, e om, mai apoi e avocat. Si bine inteles ca a gasit. Si daca tot veni vorba suma in cauza este 1750 lei RON, ceea ce mi se pare putin.
P.S. avlil, nu am zis ca raspunsurile tale au fost pe alaturi. Intr-o oarecare masura erau legate de cele postate anterior asa ca nu consoder ca ai de ce sa te simti ofensata
Ok, e 1750 de lei daca zici tu, dar prin ce act a fost aprobata aceasta suma? Ca eu sincer iti spun ca am sunat la CAA si pe langa faptul ca nu stiu cat de venitul mediu, altceva n-am aflat.
Da, stiu, poate am fost cam prea dura... din cauza unui sentiment care nu trebuia sa se canalizeze impotriva ta, scuze. Doar ca nu consider asa de importanta suma, caci poti da un telefon, de aceea nici nu m-am chinuit s-o aflu.
Inainte era o decizia CAA pe saitul lor si gaseai acolo ultimul venit brut mediu.

Mai rau si grav mi se pare faptul ca, in anumite cazuri, daca platesti minimul, te asiguri vrei - nu vrei la suma de 1500, dar in caz de ceva, nu primesti nici jumatate... Desi se raporteaza la acest venit mediu.
Adica daca venitul mediu este cu 16% mai mare decat cel minim... nu avem o problema de reglementare a acestor venituri de organele profesiei? Ca sa nu mai spun ca avem o problema si de mancare si intretinere a avocatilor... ca la venitul asta, cati isi pot permite o chirie sau o rata la casa? :O
E jenant ce se intampla...

In plus, mai am o nelamurire... cum calculezi venitul mediu al avocatilor daca aia de fac peste 8500 nu au obligatia de a declara suma? Adica, la ei ce suma pui in balanta? Indiferent de cat platesc, dar cum faci media si in functie de veniturile lor?
Aici e un dublu-avantaj:
1. Avocatii platesc mai putin de 10% si au si o confidentialitate (in caz ca o vor, e la dispozitia lor) asupra sumelor incasate;
2. CAA obtine un venit mediu mai mic, venit la care se raporteaza indemnizatii maternitate sau cum s-o chema si alte ajutoare sociale... deci ies si ei in avantaj!

Si fraierii aia care dau 10% lunar... ies cel mai prost. Aia ca mine... si ca multi altii. :P
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Art.63 Statutul CAA: un punct de pensie reprezinta minim 40% din venitul brut lunar pe profesie.
Art.1 Decizia 220/12.05.2007 a UNBR: incepand cu 1.03.2007, valoarea punctului de pensie este de 844 lei.
Deci la nivelul anului 2007 venitul mediu brut lunar a fost de 2.110 lei.Anul asta e cu siguranta mai mult... Cand o sa aflu exact (cand voi depune actele la CAA pentru concediu de maternitate si vor fi obligati sa calculeze - ca daca doar am intrebat nu au stiut sa imi spuna) o sa postez si pentru 2008.

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)