avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
De la Baroul Suceava mi s-a spus ca venitul minim este de 1500 lei, in rest... la mai mare;)
Incercam sa aflu si eu care este venitul mediu brut pe profesie si m-am trezit in mijlocul unor discutii destul de furtunoase pe tema concediilor si indemnizatiilor, dar din pacate nu am aflat nimic concret cu privire la nici unul dintre subiecte!!!
Chai azi am fost pe la barou (Bucuresti) sa ma interesez printre altele si de concediul de maternitate si crestere a copilului (studiasem si Statutul CAA si Regulamentul, dar e mai sigur direct de la sursa).Nu m-am lamurit cu nimic.Nici cat e venitul mediu brut nu am aflat...
In functie de acest venit se stabilesc indemnizatiile - nu mai putin de 40% si nu mai mult de 100% din acest venit.
Eu chiar vreau sa stau acasa cu copilul (am stat si cu primul chiar fara sa primesc indemnizatie, pentru ca nu aveam stagiul de cotizare de 12 luni).
E interesanta discutia privitoare la sursa din care se poate primi indemnizatia de crestere a copilului.Nu prea vad cum as putea primi si de la stat, atata timp cat la sistemul de stat nu am cotizat... Se vorbea de impozitul pe venit, dar nu vad legatura.Cei 600 de lei ii primesc cei care sint asigurati in sistemul public.In acest caz, nu cred ca as putea primi si acesti bani, in schimb, teoretic cel putin, ii poate primi sotul meu daca face si el cerere de concediu pentru cresterea copilului... Dar asta deja e disutie de dragul discutiei.
In curand voi afla exact care este venitul mediu brut pe profesia de avocat si il voi posta pentru cei interesati.
Laura Grigoras a scris:
Nu prea vad cum as putea primi si de la stat, atata timp cat la sistemul de stat nu am cotizat... Se vorbea de impozitul pe venit, dar nu vad legatura.Cei 600 de lei ii primesc cei care sint asigurati in sistemul public.

Nu este adevarat, indemnizatia se acorda celor care au platit impozit pe venitul profesional timp de 12 luni anterioare nasterii. Nu conteaza nicio cotizatie, iar impozit cu siguranta ai platit. Vezi OUG 148/2005.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
De acord. In plus, nu cred ca poate sotul sa incaseze indemnizatia daca dv. sunteti in concediu pentru cresterea copilului, caci sotul trebuie sa declare ca sotia nu e in concediu de crestere a copilului.
Parca asa ceva cere declaratia...
Oricum, daca doriti acest lucru, sa citit atenta ce spune declaratia aceea, eu asa imi amintesc.

Oricum, indemnizatia de la stat nu este o masura de protectie sociala, asa ca ea nu se incaseaza de cei care contribuie la sistemul public de asigurari sociale. Ea este o masura destinata a incuraja rata natalitatii, prin recompensarea parintilor activi in munca. Prin urmare, ai venituri, ai indemnizatie de la stat. :D
Mi se pare extrem de interesant faptul ca acest topic a inceput cu o simpla intrebare "Cat ... ?" Am citit pe sarite "raspunsurile" afisate si, exceptand posturile privind C.A.A. si indemnaizatia in cauza nu am reusit sa vad un raspuns vis-a-vis de intrebarea, topicul acestei dis:help:cutii. Totusi, ca sa obtina omu raspunsu pe care de mult il asteapta, chiar nu e nimeni in tema? Nu vad ce rost are sa discutam pe langa subiect atata timp cat omu a postat un topic simplu:help:

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)