avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
Avlil, faci o confuzie: nu se poate lua indemnizatia pentru cresterea copilului de la Casa de Asigurari a Avocatilor (nu de la Barou), daca in luna respectiva ai incasari. In momentul in care faci o incasare de la Casa de Asigurari a Avocatilor, trebuie sa tai chitanta pentru 1.350 lei. Dupa cum am mai aratat, 800 lei se primesc printr-o cerere adresata Primariei, pe baza calitatii de platitor de impozit.
Foloseste cineva google- search-ul pe aici?

Inca ceva: sarcina si maternitatea este o situatie binecuvantata a unei femei, nu echivaleaza cu o boala! Cresti un suflet de om, inauntru si apoi afara, in lume, de care esti legat pe viata. Ca mama, mi se par aiurea remarcile legate de stradania de a te imbolnavi...
Si in caz de boala, Casa de Asigurari a Avocatilor plateste o indemnizatie, doar in cazul in care in luna bolii nu s-au facut incasari. Este o porcarie, stiu. Am avut coleg cu piciorul rupt, care a stat in spital, dar pentru ca a avut incasari la inceputul lunii, nu a putut beneficia de indemnizatia de boala.

Da, e bine sa ne informam ce se intampla cu banii nostri, cu cotizatia de 10% din brut pe care o platim lunar...
Nu stiu cine face google - search, mai caut si eu chestii pe net, asa am si gasit regulamentul CAA si Statutul aceleiasi case. Ca in programul legislativ nu le am... Vrei sa-ti spun cum se face sau sa te ajut sa cauti ceva anume?
Daca tot mi-ai spus ca eu fac o anumita confuzie, poate erai buna (ca era clar ca eu nu o vad, de-aia mi-ai aratat tu aspectul) sa-mi spui si care e.
Eu am gasit pe netul asta, scris negru pe alb pe saitul CAA, ca nu e voie cu niciun venit!!! #-o Cat e de greu de discutat despre asta? Apoi am intrebat care e natura juridica a veniturilor din indemnizatoa de maternitate platita la CAA, ca daca au calitatea de venituri din profesie, :thumbdown: pa-pa! si indemnizatiei de la stat. :))
Daca la aceste nelamuriri imi poti aduce vreun argument, ok, daca nu, multumesc de efort. Ca e obositor sa vorbim in paralel de lucruri diferite, aiurea... Si pentru mine si pentru tine.
Ne-a luat cateva mesaje bune sa aratam ca sunt venituri, de parca puteau fi cheltuieli indemnizatiile astea! :O
Referitor la asigurarile de sanatate, am aratat ca, desi platesti in 2 locuri si ar trebui sa iei din 2, uneori nu se intampla asa! Andreea a facut o gluma referitor la asta care mi-a placut si pe care am continuat-o! Nu vad legatura cu maternitatea si nici de ce s-ar supara o mama pe astfel de glume mai mult ca un alt om. Sunt 2 situatii aratate in paralel pentru similitudinea si diferentele lor. Exemple date pentru puterea argumentului. :(
Revenind putin la tema initiala, citeam ieri raportul cenzorilor baroului Bucuresti si am vazut ca, intre altele, au cerut baroului circulara prin care s-a comunicat de catre UNBR valoarea venitului mediu... Tacere! X-(
:O=D>:-/
Uite, vezi, asta ma deranjeaza pe mine, nu sumele de plata... Tratamentul!!!!
X-(X-(X-(

Si in legatura ca nu trebuie sa nu reprezinti clienti in perioada CIC (de la ce vin initialele, apropo?). Ei bine, Norma metodologica de aplicare a ordonantei prevede ca, in cazul activitatilor independente, concediu il "reprezintă întreruperea activităţii pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap".
Asta inseamna... :O ca n-ai voie nici sa muncesti, darmite sa faci venituri!!! :P
Parerea mea.

Pe mine ma intereseaza un singur luvcru din povestea asta: pot, legal, sa iau indemnizatiile astea (sau una din ele) dar sa imi mearga vechimea? Asta ma intereseaza... Chestia cu vechimea... si cum nimic din legile si statutele noastre nu ma ajuta, incerc sa determin oricum, prin comparatie etc.
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
CIC = cresterea si ingrijirea copilului
Indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului nu este venit dobandit prin exercitarea profesiei, adica prin incasari directe de la clienti, acesta este un venit neimpozabil.
In perioada concediului de ingrijirea copilului, mama are 2 posibilitati: 1. se suspenda din profesite si de la plata contributiilor la Casa de Asigurari A Avocatilor si la Barou, iar apoi, cand revine, plateste o taxa fixa (ultima data era 1000 lei), sau 2. isi plateste lunar contributiile la Barou si Casa de Asigurari a Avocatilor: la barou 62 de lei si la CAA 10% din 1350 lei, adica 135 lei. in acest caz, nu este suspendata din profesie si curge vechimea.
Datorita platilor facute la Casa de Asigurari de Sanatate se beneficiaza de gratuitate in caz de boala sau internare in spitalele din sistemul public. Altfel, la externare se plateste pentru zilele de spitalizare. Daca sotul este asigurat in sistemul public de sanatate, se poate merge pe asigurarea sotului, chiar daca avocata nu si-a platit contributiile la Casa de Asigurari de Sanatate.

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)