avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
AVLIL a scris:

nu poti avea niciun dosar in timpul ala... :O Si nu prea le convine avocatilor... mai ales ca e mic si nu merita, vechimea


Ei, sa stii ca poti avea dosare in timp ce iei indemnizatia. Nu poti avea incasari. Totusi, daca intr-o luna ai incasari si in urmatoarea nu mai ai, poti lua indemnizatia mai departe pana la implinirea celor 2 ani.

Si n-o fi mare lucru ce-ti dau ei dar e ceva cand n-ai incasari o perioada si tb sa platesti bone si bla, bla, bla.

in 1999, cand am intrat in avocatura, in contractul de colaborare pe care l-am incheiat cu maestrul se facea mentiune cu privire la venitul mediu. poate intre timp s-au schimbat treburile...
Apoi, intr-adevar, in perioada in care avocata primeste indemnizatie de maternitate nu are activitatea suspendata, poate continua cu dosarele incepute, poate face substituiri etc, dar nu are voie sa incaseze venituri. Suma maxima care se poate primi de la Casa de Asigurari este de 1.350 lei, venit neimpozabil + 800 lei, de la stat, in calitate de platitoare de impozit pe venit la Finante. In total, 2.150 lei, mai mult decat iau alte mamici care se hotarasc sa se bucure de copiii lor.
Adica o mamica poate munci in dosare pe perioada indemnizatiei, dar nu are vechime care sa mearga in continuare... Cum se impaca aceste doua chestiuni, ca nu inteleg: adica de muncit pot munci, dar nu pot face vechime in munca pe care o desfasor...
Ar fi interesant, din moment ce in cativa ani vreau si eu un copilas...

As mai avea o intrebare: Cum se cumuleaza veniturile pentru care, ca sa poti beneficia, nu ai voie sa mai ai alte surse de castig in afara de... fiecare din ele in parte? :-/

Va multumesc pentru lamuriri, doamna Todinca si astept raspunsurile dv. O zi buna!
N-am inteles de unde ideea ca vechimea sta pe loc in timpul conediului de maternitate. Vechimea merge mai departe si pentru mamicile care primesc indemnizatia.

Si n-am inteles intrebarea ta Liliana. Care venituri? Ce cumulare? Venituri obtinute in afara profesiei? Pai daca obtii venituri si din alte surse nu poti obtine concediu de maternitate (si celelalte concedii) decat de la un singur sistem de sigurari sociale.

Indemnizatia primita de la stat o primesti in baza calitatii de platitor de impozit pe venit. Sunt doua lucruri diferite. Nu se confunda.

Maria, mama de 2.
avTodincaVeronica a scris:
Suma maxima care se poate primi de la Casa de Asigurari este de 1.350 lei, venit neimpozabil + 800 lei, de la stat, in calitate de platitoare de impozit pe venit la Finante. In total, 2.150 lei, mai mult decat iau alte mamici care se hotarasc sa se bucure de copiii lor.

Asta e un aspect interesant si care cred ca merita discutat. Am vorbit cu doua femei, fiecare mi-a spus alta versiune "oficiala": una a putut cumula indemnizatia de la CAA cu cea de stat, celeilalte i-a fost refuzata indemnizatia de stat (care e 600 de lei mai nou, alocatia coplilului e inca 200) pe motiv ca obtine venituri in perioada "CIC", anume indemnizatia de la CAA...

Mie totusi mi se pare destul de clara OUG 148/2005:
Art. 12 (2^1) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)