avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
Toata lumea stie din vorbe, asta e problema... Dar sunt atat de siguri ca asa e, incat nimeni nu isi mai pune problema "de unde stii?" In fine... eu stiu multi stagiari, toti castiga foarte bine.
Andreea Lisievici a scris:

Toata lumea stie din vorbe, asta e problema... Dar sunt atat de siguri ca asa e, incat nimeni nu isi mai pune problema "de unde stii?" In fine... eu stiu multi stagiari, toti castiga foarte bine.


De la caz la caz.
Si eu cunosc persoane care nu au castigat sume fabuloase,dar sunt sume decente.
Depinde de norocul fieceruia.;)
Venitul mediu brut este cel stabilit prin hotarare a Consiliului uniunii și-mi foloseste mie sau oricarui avocat la concedii medicale, indemnizatii de maternitate s.a. În funcție de acest venit ești remunerat de către Barou nu în funcție de încasări căci degeaba ai încasări de 100 mil lei pe lună la care plătești cotizații că la concedii raportarea este la acest venit mediu stabilit de UNBR pe țară. Deci Uniunea nu îți acordă mai mult decât venitul mediu brut pe profesie. La asta îmi folosea dar se vede treaba că pe aici nu prea se citește statutul Casei de Asigurări. Oricum, merci!
Aliculex a scris:

La asta îmi folosea dar se vede treaba că pe aici nu prea se citește statutul Casei de Asigurări. Oricum, merci!


Dar tu l-ai citit inainte de a pune intrebari? Daca te interesa insemna ca erai deja documentat si, fiind destept, nu mai era nevoie sa pui intrebari. X-(
Eu una am spus ca nu ma intereseaza. Nici concediu medical si nici concediu de maternitate nu mi-am luat.
Pe de alta parte intrebarea ta nu era despre importanta venitului mediu ci ai intrebat strict cat este. Ori cuantumul lui nu-l gasesti in statut.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
romascanu, moderator
Alina, draga noastra,
Nu prea stiu avocati care sa apeleze la minunata, mirobolanta CAA pentru concedii si indemnizatii... pentru ca sunt mici, nu servesc la mare lucru, nu poti avea niciun dosar in timpul ala... :O Si nu prea le convine avocatilor... mai ales ca e mic si nu merita, vechimea nu-ti merge daca una-alta... :(
Adica e dezavantajos din multe puncte de vedere.
Lumea stie statutul ala care nu ajuta la nimic... si de-aia nu incearca sa cunoasca in mod constant care este venitul mediu conform CAA...

Apropo, stagiarul nu are un venit mediu, ci un venit minim pe economie stabilit de UNBR la 800 de lei. :D Sau peste el. :))
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)