avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Venit mediu brut lunar avocat 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Venit mediu brut lunar avocat 2008

Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat.
Cred ca nu e tocmai sectiunea corecta.

Nu vad de ce suntem inapoi la 4, discutia s-a schimbat de atunci... Deja am ajuns ca ne e interzis sa muncim. Sa iei stimulent in martie si noiembrie si sa iei indemnizatie in restul anului... :-/ deja schimba discutia.
AVLIL a scris:

Crezi ca se poate face cerere de doua ori pe an sa primesti stimulent, apoi sa revii iar la indemnizatie?... :O

Am raspuns NU. Pentru ca nu poti face de 2 ori cerere pt indemnizatie. Discutia de la pagina 4 se refera la acea formulare criticata potrivit careia pot face cerere pt indemnizatie "cei care nu au cerut indemnizatie", formulare pe care ai considerat-o aiurea la acea pagina si care raspunde intrebarii tale.
In discutie la care probabil te referi tu ai scris ca beneficiaza de indemnizatie... cei care nu au cerut indemnizatie. Or, exprimarea este clar eronata, daca nu ecr nu cred ca-mi ciocane cineva la usa sa ma roage: hai, ca daca n-ati ecrut, va dam!
Nu am spus nimic pentru ca reiesea atat de clar eroarea, ca nu mi s-a parut necesar sa discutam.
Dar Andreea a atras atentia si am crezut ca a fost destul de clara: exprimarea e gresita.
In ordonanta eu nu am gasit chestiuni de gen, e drept si ca n-am luat-o la puricat... Ca pe saituri pot fi scrise multe, si ca daca nu ceri ti se va da, iar asta stim toti ca nu e corect.

Oricum, daca te referi la cei care "au mai facut cerere" si nu la cei care au facut, asta arata ca am dreptate si ca nu poti lua si una si alta si sa muncesti. Si ne intoarcem asa... pe la pagina doi sau unde?
Avlil, ai dreptate cand sustii ca, daca renunti la indemnizatia de ingrijirea copilului si te hotarasti sa revii la lucru. NU poti dupa aia sa te razgandesi si sa faci o noua cerere, pentru acelasi copil, pentru acordarea indemnizatiei. Altfel, situatia ar da loc unor abuzuri de drept prin care mamicile ar putea lucra o luna, doua, sa nu-si treaca venituri pe anumite luni, sau in lunile in care nu realizeaza venituri sa beneficieze de indemnizatie.
De aceea nu mi s-a parut chiar atat de deplasata formularea "cei care nu au cerut indemnizatie".
Tocmai ca am inteles ca se practica, acum inteleg ca nu se poate... Dar de unde reiese din ordonanta asa ceva? Ca saitul ala e clar eronat.
Mie mi se pare proasta rau formularea... daca spunea ca nu a mai cerut sau ceva din care sa reiasa intentia de a elimina abuzurile posibile, da...
Mi se pare si proasta ordonanta daca e asa, caci eu pot incerca sa muncesc si vad ca nu-mi iese, de exemplu se imbolnaveste soacra si nu mai are cine sta cu micutul, clar ca trebuie sa ma intorc in concediu, nu?
Numai aiureli... Vorba Tatianei Stepa, numai mama sa nu fii...

Alte discuții în legătură

Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului la avocati ioana10 ioana10 Buna ziua. As dori sa va intreb in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul unei avocate stagiare. Ma aflu in situatia de a incepe ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)