Pozitiv era dacă le puteai cumula, nu daca era sa alegi... că lunar nu alegi să platesti ori impozitul ori contribuţia la CAA... ci le dai pe ambele...
Cu alte cuvinte, dai cu două mâini si iei cu una...
Ca sa nu spun că unei colege care lua fabuloasa suma de 400 de lei lunar i-au spus că nu mai sunt fonduri şi că de-acum nu-i mai plătesc indemnizatia... :O
Adica la sistem contribuie cateva mii de avocati şi iau câteva sute şi tot nu ne ajung banii, cu tot cu excedent etc.???
:stunned:
Nu e corect sa poti cumula. Salariatii platesc si CAS si impozit, dar nu pot nici alege sa primeasca de la casa de asigurari a avocatilor ceva si cu atat mai putin sa cumuleze.... Chestia cu nu ajung banii mi se pare halucinanta... ce-a facut colega dupa minunata veste?
nemultumirea mea este alta: ca salariat, la un venit de aproximativ 1000 eur/luna, si cred ca sunt multi juristi care au acest venit net, primesti 85% indemnizatie. Ca avocat ce primesti? 90% din venit, cu conditia sa nu depaseasca 1350 (cum ati afirmat ca este venitul mediu). Nu credeti ca este inechitabil?
Andreea, n u am inteles ce ai vrut sa spui cu ideea aceea cu plata CAS, ce ma intereseaza pe mine? Salariatul plateste si somaj, eu nu, ce ma priveste?
Ideea e sa comparam pe chestiunile comune ce primim si pe chestiile suplimentare...
Colega s-a simtit ca si cum si-ar cersi banii; a lasat-o balta.
Eu i-as fi dat in judecata, ea nu si-a mai luat indemnizatia, nici nu s-a mai dus la casierie... :(