avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motiv divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motiv divort

Sunt casatorita din 2007 si am un copil de un an.Locuim cu mama iar intre ea si sotul meu sunt certuri grave astfel incat nu mai pot locui impreuna.Eu trebuie sa raman alaturi de mama care este bolnava.As vrea sa divortez dar nu stiu daca este posibil in conditiile acestea.Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:52, 28 Decembrie 2010
Dna.Madalina,incercati sa aveti o discutie in trei,atunci cind sunteti toti,intr-o stare sufleteasca buna,linistita.
CRACIUNUL este o zi speciala pentru noi toti.
Rugati mama si sotul sa incerce sa va inteleaga si pe dvs.,ca doriti sa va pastrati familia. Familia dvs. sunt -COPILUL si SOTUL..Sa nu intelegeti ca mama este eliminata din fam.,dar este pe alt plan.
EI trebuie sa inteleaga, ca bebelusul are nevoie de ambii parinti.
Sa incerce pe cit posibil sa se suporte in liniste,daca nu pot mai mult.
Copilul este prioritar...asta trebuie sa inteleaga ei.
Ei se cearta de multi ani si fiecare spune ca face eforturi foarte mari sa il suporte pe celalalt pt mine.Situatia a devenit insa extrem de tensionata si pur si simplu nu mai poate fi suportata.Mai ales ca mama e bolnava si are nevoie de liniste
Doare foarte tare ce spuneti.Nu inteleg,cum din dragoste pentru dvs.se cearta in continuare.Cred ca de fapt, certurile sunt acum mai mult " cotidiene".
Unul trebuie sa cedeze, ( sotul ar trebui sa faca primul,acest efort).
De divortat,se poate divorta oricum.Dar nu este ( neaparat) solutia perfecta.

Copilul trebuie sa fie motivul armistitiului lor.
puteti gasi si alte solutii, nu numai divortul. va puteti muta cu chirie in apropiere de mama de ex
Faptul ca sotul nu este de acord cu divortul ar trebui sa va faca si pe dvs. sa va mai ganditi inainte de a lua o asemenea hotarare. Incercati sa va imaginati cum ar fi viata dvs. daca ati fi intr-o casa doar cu sotul si copilul si apoi cum ar fi sa fiti doar cu mama dvs. si copilul. Acum mie mi se pare ca puneti linistea mamei mai presus decat orice altceva - copil, sot si dvs. insiva. Ideea d-nei gi_jane mi se pare excelenta. Daca mama are nevoie de liniste, separarea de ea este cea mai buna solutie...

Alte discuții în legătură

Părăsire domiciliu. după căsătorie am cumpărat un autoturism ... Puyan Puyan Părăsire domiciliu. După căsătorie am cumpărat un autoturism cu soția care s-a trecut pe numele meu. după un an de zile același autoturism a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere cand parintii divortati locuiesc impreuna sinocreea sinocreea Buna ziua, se poate sa se fi discutat si sa existe pe forum un raspuns la intrebarea mea, dar recunosc ca nu prea am gasit sau nu am stiut sa caut mai ... (vezi toată discuția)
Hartuire psihologica LoredanAAAAA LoredanAAAAA Buna ziua! Am si eu o problema...sunt intr-o relatie de 5 ani cu un barbat..amandoi suntem divortati(eu de 12ani si el de 5ani-in momentul in care ne-am ... (vezi toată discuția)