avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Se poate face plangere penala impotriva unui judecator ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Se poate face plangere penala impotriva unui judecator sindic?

Daca un judecator sindic se grabeste in pronuntarea sentintelor de deschidere a procedurii insolventei pentru a plasa dosarele cu prioritate unui anumit cabinet de insolventa se poate face plangere penala? Poate fi acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor?
Unde se depune plangerea penala?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 01:28, 4 Ianuarie 2011
Nu articolele din presa sunt probe ci faptele relatate in articol.
Imi intemeiez acuzarea pe faptul ca din portalul instantelor de judecata rezulta ca un procent de 80% din dosare se repartizau aceluiasi cabinet de insolventa.
Cu siguranta ca se va proceda la audieri.
Se va administra un probatoriu.
Dvs. aveti dreptul de a va angaja avocat care sa fie prezent la audieri.
Cred ca ar fi indicat ca avocatul sa fie din alt oras decat locul unde se va desfasura ancheta...evident... in ipoteza ca ati considera utila angajarea unui avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
florindbro a scris:

Nu articolele din presa sunt probe ci faptele relatate in articol.
Imi intemeiez acuzarea pe faptul ca din portalul instantelor de judecata rezulta ca un procent de 80% din dosare se repartizau aceluiasi cabinet de insolventa.

Imi pare rau,articolele sunt niste insiruiri de fapte,verificate sau nu,interesate sau nu.
In situatia la care faceti referire,ce veti face ?
Veti chema jurnalistii ca martori ?

Nu pot si nu constituie probe articolele din ziare.
Eu cred ca ar trebui sa faceti o sesizare si catre CSM
Lasati articolele de presa! Acestea sunt pentru cititori.
Luati in considerare numai portalul instantelor de judecata.
Acolo scrie adevarul, nu?
Daca de pe aceste pagini rezulta ca dosarele de insolventa erau repartizate preferential unei singure firme, ce dovada mai vreti. Daca nu e suficient merg la arhiva instantei si obtin copii de pe aceste acte.
De interesul material vis-a-vis de aceste dosare sa se ocupe organele competente.
Cu sesizarea CSM s-au ocupat altii, adica Curtea de Apel Timisoara.
Eu ma voi ocupa strict de prejudiciul adus firmei mele.
Indicat ar fi sa luati legatura si cu partile din alte dosare instrumentate de acest magistrat si apoi sa va ganditi la o strategie comuna,daca exista probleme ale mai multora datorate activitatii magistratului

Alte discuții în legătură

Cand consideram ca un magistrat a calcat pe bec? Just-drept Just-drept Am gasit pe net un comentariu scris de binecunoscutul judecator de la CSM, Cristi Danilet. Pe pagina: ... (vezi toată discuția)
Judecator abuziv Just-drept Just-drept Buna seara, Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d., Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)