avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Se poate face plangere penala impotriva unui judecator ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Se poate face plangere penala impotriva unui judecator sindic?

Daca un judecator sindic se grabeste in pronuntarea sentintelor de deschidere a procedurii insolventei pentru a plasa dosarele cu prioritate unui anumit cabinet de insolventa se poate face plangere penala? Poate fi acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor?
Unde se depune plangerea penala?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 01:28, 4 Ianuarie 2011
Am inteles parerea dvs si cum considerati dvs ca sta situatia.
Interesant ar fi sa vedeti si parerea celorlalti care au avut de-a face acea firma.
Oamenii care au avut aceasi situatie,cu dvs. pot avea pareri care sa va sustina sau sa va infirme parerea.
Puteti sa-mi spuneti ce dovezi trebuie aduse pentru a dovedi abuzul in serviciu in cazul unui judecator sindic? Evident, dovezi pentru cazul meu, in care judecatorul sindic se grabeste in a pronunta sentinta de deschidere a procedurii insolventei, fara a tine cont de motivele apararii si plasarea dosarului unei firme lichidatoare in mod preferential.
De exemplu,incalcarea atributiilor de serviciu cu stiinta sau efectuarea defectuasa a acestora,fapte care trebuie sa fie generatoare de prejudiciu sau sa cauzeze o vatamare a intereselor legale ale unei/unor persoane.
Pentru a vedea daca faptele respective se incadreaza la infractiunea de abuz in serviciu,sub ce forma doriti dvs,trebuie sa lecturati cuprinsul art.246-248 c.pen
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand consideram ca un magistrat a calcat pe bec? Just-drept Just-drept Am gasit pe net un comentariu scris de binecunoscutul judecator de la CSM, Cristi Danilet. Pe pagina: ... (vezi toată discuția)
Judecator abuziv Just-drept Just-drept Buna seara, Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d., Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)