Sotul meu a fost condamnat de prima instanta (tribunal) la 2 ani si 6 luni cu executare pt. ucidere din culpa. Credeti ca ar fi bine sau nu sa mearga mai departe, sa depuna apel sau nu? Este posibil sa i se mareasca pedeapsa? Din cate am auzit, de obicei se mai scade sau ramane acceasi pedeapsa.
Intr-devar, a fost un accident autor, a fost condamnat de prima instanta la 2 ani si 6 luni cu executare. Acum s-a declarat apel. Cand poste sustine (de la data ultimei hotarari definitie si irevocabile) din nou examen pentru obtinerea permisului de conducere?
Conform art.118 lit.a din OUG nr.195/2002,se poate introduce dosarul pentru examinare in vederea redobandirii carnetului de conducere la 6 luni"de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei cu regim privativ de libertate,ori la locul de munca"
Va rog sa-mi explicati daca se poate cate luni este considerat anul de inchisoare in urmatoarea situatie: sotul meu a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare in baza disp. art. 178 alin 1,3 cod penal ;la 1 an si 6 luni inchisoare in baza disp. art. 89 alin 1 din OUG 195/2002 si va exucuta pedeapsa cea mai grea (2 ani si 6 luni) in baza disp. art. 33 lit a - art. 34 cod penal.
Condamnatul trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa,din care se mai pot scadea zilele executate prin munca,dar nu va putea executa mai putin de 1/2 din pedeapsa,in aceasta ultima situatie