avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cat de bine ne cunoastem intre noi?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cat de bine ne cunoastem intre noi?

Asaaa... haideti, ridicati labutza din fatza daca stiti:
a) trope_doi e Diana sau Dinu?
b) milika (1, 2, ...n) este acelasi coleg care-si sterge/redeschide contul cu o regularitate de ceasornic defect (bunicul avea un orologiu cu cuc care facea "cucu-cucu" cand te asteptai mai putin) sau e alta persoana?
c) Ce face u.b.i.k. cand (finaly) face cate ceva?
d) etc.
e) Alin Popescu ... chiar exista?
f) De ce nu are adutescu nici un status acum ?
g) cui ii este frica de Bau-Bau?
h) whatever
Bref: Ma astept ca postarile de pe acest topic sa se incadreze in tiparul urmator:
Intrebarea: U.B.I.K. prefera raspunsurile scurte?
Raspunsul: Nu.
:O
... adica ... scopul meu era/este sa punem si sa raspundem la intrebari despre noi ... sa ne cunoastem mai bine
Pa, v-am pupat!
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Si "micile tachinari",pot face din procesul de cunoastere.
In afara de prieteni,cel putin in clasificarile unora,mai intra si categoria "amici",care in mentalitatea acelorasi sunt o categorie intermediara intre cunostinte si prieteni
Imi cer scuze pentru intirziere,@Shishiza

Intrebare : Dumneavoastra (psiholog de profesie ) care-i categorii apartineti?

Va raspund scurt Pasionat
Stiu ca este putin,dar am ceva important de rezolvat,cu promisiunea sa revin,cit pot de repede.

Placut surprinsa de cererea de prietenie, acum cand am atat de multa nevoie de prieteni, cand se contesta si se desfac prietenii... Multumesc, Silvana.
In rest, parerea mea este ca suntem subiectivi. Judecam prieteniile prin prisma propriilor nevoi...cand de fapt prietenia inseamna sa daruiesti, sa te daruiesti.
Daca ne cunoastem indeajuns?! Sigur ca ne cunoastem. Pe mine m-a surprins foarte tare faptul ca tot "spiritul" asta avocatnet se simte fara sa vorbim prea multe (vezi alte forumuri unde se vorbeste intr-un limbaj nu tocmai colocvial...tocmai de aceea nu le frecventez). Pe acest forum, chiar daca ne exprimam elegant opiniile, stim sigur ca "celalalt" a facut-o din politete dar totusi are "o suparare".
Exista persoane asupra carora m-am inselat. Si imi pare rau ca eu nu am fost inteleasa asa cum ar fi trebuit. Poate in timp...Cine stie...

Va urez An Nou Fericit si belsug in case!

:luck:a voastra

Corina Maran
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
ContSters167247, utilizator
Ne place cuvantul "prieten"! Intr-o discutie, suna frumos, da o siguranta aparte sa precizezi:"Mi-a spus o prietena...Mi-a dat o prietena...Stiu de la o prietena...". Sincer, cine se poate pune cu acea prietena? Ea este vocea adevarului si posesoarea celor mai alese ganduri pe care le distribuie cu multa bunavointa...Toti avem prieteni, nu se poate trai fara ei! Iti vin in casa, comenteaza stirea zilei, iti cer un ban imprumut, ca de, ratele fac ravagii prin buzunare,iti aduc platoul cu salata de boeuf "pai, de ce sa te muncesti, fac eu destula!",concedii, gratare, ce mai, nu se poate fara prieteni! Ai "nevoie" de profesionalismul doctorului X, de partea umana a caracterului sau(!)? Ai prieten, intreaba-l, solicita-i sa-ti puna o pila buna, ca doar el stie atatia doctori si e pe bune cu toti! "Vin din partea lui...e prieten cu mine...a zis ca..." si doctorul zambeste, isi intinde cuta dintre sprancene, ca doar el nu arunca zambe tuturor, costa, in lumea asta nu-i nimic gratis...Prietenul te salveaza! Iti salveaza viata, casnicia (cate vede si aude, doar el stie!),are cunostinte vaste, cu greu il contrazici, citeste mult, are facturi incarcate ca vorbeste si consuma, nu-i ca mine,o zgarcita fara credite si internet mobil! Doamne, ce m-as face fara prieteni?:O
trope_doi a scris:

Intrebare: Cat din ceea ce parem este adevarat si cat “fatzada”?
Raspuns: cum aflu?

"Prieteni, este vremea să facem curăţenie; foarte curând punem în vânzare toţi Ubik pe care-i avem, silenţioşi şi electrici, la preţuri avantajoase. Da, soldăm toate articolele noastre. ªi nu uitaţi: oricare Ubik din lotul nostru a fost folosit numai conform instrucţiunilor Ph. K. Dick, UBIK pag. 1."

UNU
"Hiperrealitate" - termenul desemneaza inabilitatea noastra cotidiana de a distinge fictiunea de realitate. Jean Baudrillard ne dezvaluie ca lumea a fost inlocuita (oarecum pe ascuns de noi) cu o copie a lumii, copie unde totul este simulatie.
Undeva pe drum originalul se pierde si mai ramane numai copia insa ... copia nu mai este de asta data reproducerea a ceva real ci a devenit un obiect hiperreal adica simulatia unui obiect inexistent.
Ceea ce doresc sa va impartasesc eu este impresia mea ca multi se pacalesc crezand ca "persoana" intalnita aici pe forum sau aiurea, in alta parte pe net, este o persoana reala. Cat se poate de fals. Pe aici exista doar simulatii iar persoanele reale isi vad de treaburile lor pe undeva prin lume.

Noul sos natural pentru salată Ubik ― nici italienesc, nici franţuzesc, doar desfătarea unui gust în întregime nou şi diferit, pe cale să trezească lumea. Trezeşte-te odată cu Ubik şi fii natural! Fără riscuri, atunci când este luat conform prospectului. Ph. K. Dick, UBIK pag. 21

DOI
Nu exista fatzada si nu exista adevar pentru doua motive:
- simulatia poate sa existe doar in mediul care a nascut-o;
- obiectul hippereal nu are nici o legatura cu realul ci are legatura cu virtualitatea "cineva-ului" din fatza monitorului.
"Naturalul" este, in aceasta situatie, doar un coctail de E-uri

"Nu pot să particip la concursul pomicol, Helen; am stomacul deranjat. Îţi prepar un Ubik! Ubik te readuce rapid în mijlocul acţiunii. Luat conform instrucţiunilor, Ubik grăbeşte limpezirea capului şi a stomacului. Ţineţi minte: Ubik e doar la câteva secunde de dumneavoastră. Feriţi-vă de o folosinţă prelungită. Ph. K. Dick UBIK pag. 125

TREI
Baudrillard scrie pe undeva (am o memorie groaznica, nu tin nimic minte!) ca "lumile imaginare" sunt o inventie perfida pentru ca incearca sa ne convinga, prin contrast, ca daca Disneyland (se pronunta Mordechai) este imaginar atunci Los Angelesul (se pronunta cum doriti) ar fi real.
Inchei scriindu-va ca hiperrealina (alcaloidul din care este tesuta hiperrealitatea) produce dependenta si ca nu este deloc recomandabil sa depasiti doza zilnica prescrisa ori sa inlocuiti lucrurile complet reale cum sunt o pizza sau un cotlet de vitzel (ori chiar unul de bou) cu hiperrealina.

Eu sunt Ubik. ... Am creat fiinţe vii şi locurile unde locuiesc ele; le-am mutat aici, le-am aşezat dincolo... Merg încotro vreau eu, fac ceea ce le spun. Eu sunt ... numele meu nu e niciodată rostit. Numele, pe care nimeni nu-l ştie. Mi se spune Ubik, dar nu acesta mi-e numele. Ph. K. Dick - UBIK pag. 134

:secret:

Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

De ce a plecat legally ? Costinel Burca Costinel Burca Stie cineva de ce a plecat Legally ? Am ramas surprins, sa speram ca nu e ceva neplacut, dar daca e de bine, Doamne ajuta, ii dorim numai bine. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna pentru dvs. prietenii in spatiul virtual? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Ma bate gandul sa va pun aceasta intrebare de mai multe zile. Si va intreb acum, pentru ca in noaptea aceasta m-a vizitat una dintre cele mai vechi prietene ... (vezi toată discuția)
Dependenta si deferenta Radu Gabrian Radu Gabrian Imi place fotbalul ca sport,ca fenomen,ca spectacol,din nefericire,nu si cel autohton atat de otravit si de abuzat in ultima vreme. Din dragoste pentru ... (vezi toată discuția)