avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada provizorie. Conducere in afara tarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada provizorie. Conducere in afara tarii

Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ceva,ma refer la o cerere catre organul competent,in speta politia, pentru a se elibera permisul de conducere pentru perioada in care esti plecat din tara?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Neculce , utilizator 15:33, 29 Decembrie 2010
Daca permisul a fost retinut ca urmare a savarsirii unei infractiuni si procurorul a acordat drept de conducere pe 30 zile , acest drept il aveti pe teritoriul Romaniei .
daca permisul a fost suspendat ca urmare a savarsirii unei contraventii ptr care legea romaneasca prevede sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de conducere , cel in cauza va da o declaratie pe proprie raspundere in fata unui notar cum ca va calatori in strainatate si astfel politia rutiera ii va da permisul cu 24 ore inainte de a parasi tara .
In mod normal ar trebui sa scrie pe dovada provizorie daca aceasta este valabila sau nu doar in Romania.
Dupa parerea mea se poate solicita in scris sa se faca aceasta mentiune in scris de organul competent.
Pai ... nu e necesar ... ptr ca in primul rand dovada nu este un document recunoscut si acceptat de alte state , are valabilitate teritoriala limitata , in acest sens fiind Conventia de la Viena in materia circulatiei rutiere internationale si a permiselor de conducere care stabileste totodata forma si continutul acestora in vederea recunoasterii de statele semnatare .
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Totusi...dreptul de a conduce exista...si problema permisului este cumva separata de dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice...
Aici imi pare cumva nelamurita situatia.
Exista , dar delimitam contraventionalul de penal . In contraventional e clar ... isi primeste permisul prin declaratie notariala ...
Pe cand in cazul infractiunii , dreptul e provizoriu si limitat din punct de vedere teritorial ... in opinia mea .

Alte discuții în legătură

Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat eu777 eu777 Buna Ziua, Am o nelamurire si solicit putin ajutor din partea dumneavoastra. Unui amic al meu i-a fost suspendat permisul de ... (vezi toată discuția)
Dovada provizorie de circulatie clala clala In actualul Cod Rutier, o combinatie nefericita dintre OUG 195 si un Regulament de Aplicare - unul conceput de parlament si celalalt de catre organele de ... (vezi toată discuția)