avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada provizorie. Conducere in afara tarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada provizorie. Conducere in afara tarii

Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ceva,ma refer la o cerere catre organul competent,in speta politia, pentru a se elibera permisul de conducere pentru perioada in care esti plecat din tara?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Neculce , utilizator 15:33, 29 Decembrie 2010
Nu se poate conduce cu dovada ,decat in tara.Nu este recunoscutoa in strainatate,deoarece nu are nici un element de siguranta,este o simpla hartie.Cine a condus cu dovada in afara tarii a avut noroc ca nu a fost prins de politie.
Si ce ar putea sa pateasca daca are dreptul de a conduce dar nu are in posesia sa carnetul de conducere in ipoteza in care are totusi dreptul de a conduce?
Ar trebui mentionat in mod expres ca nu are dreptul de a conduce decat pe teritoriul Romaniei.
Adica nu este vorba de o simpla hartie ci de existenta dreptului de a conduce...
Draga domn ,cu dovada de circulatie nu se poate circula decat in Ro,in afara Ro este necesar Permisul de conducere ,dar aici intervine bulibaseala,in lege se spune ca permisul se retine pt suspendare si se aplica suspendarea numai pe teritoriul Ro,ai dreptul sa circuli in afara Ro dar de fapt nu ai cum ca permisu e la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat eu777 eu777 Buna Ziua, Am o nelamurire si solicit putin ajutor din partea dumneavoastra. Unui amic al meu i-a fost suspendat permisul de ... (vezi toată discuția)
Dovada provizorie de circulatie clala clala In actualul Cod Rutier, o combinatie nefericita dintre OUG 195 si un Regulament de Aplicare - unul conceput de parlament si celalalt de catre organele de ... (vezi toată discuția)