avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni).
GabrielaA a scris:

Daca amandoi parintii urmaresc numai interesul copilului nu vad ce probleme o sa aveti.

eoret a scris:

Aveti dreptate in ceea ce spuneti dar eu vreau sa stiu daca legal se poate da custodie comuna pentru ca din pacate viata iti ofera surprize neplacute iar unii oameni pot lua decizii cara sa afecteze buna crestere a unui copil , daca legea le da acest drept.

eheee.....vise taica......dupa divort nu stiu cum sa intarate copilul unul impotiva altuia.....cum sa-l foloseasca moneda de schimb intre ei.....cum sa-l foloseasca drept razbunare pe ceea ce ei NU AU FOST IN STARE......si copilul va creste....dar din inertia vietii.....asa ca....nici nu vreau sa aud cuvintele astea " interesul minorului " care sunt exagerat de departe de adevaratul lor sens....si dupa divort totul e doar o FATADA....si pana la urma cel care nu are custodia renunta el insasi de asi mai bate capul....pai daca ei au ajuns la divort , cum va inchipuiti vre-o data ca ei se vor intelege asupra interesului copilului....
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2009
wifi_44, utilizator
wifi_44:
Nu are sens sa ne exprimam nemultumirea relativ la ce se intampla in procesele de incredintare, pe acest forum.
Domnii avocati de aici au inteles, si, sunt constienti de situatia practica existenta. Nu stiu cum se comporta avocatii de pe acest forum atunci cand reprezinta mamele intr-un proces de incredintare, dar la modul general , avocatii au si ei vina lor relativ la aceasta chestiune, deoarece, sfatuiesc mamele (si chiar le invata si cum) , sa denigreze tatii si sa produca neintelegeri grave cu tatii , pentru ca , din postura de mama vor avea o credibilitate inzecita.
Reactia instantelor, care vor continua discriminarea tatilor in detrimentul interesului superior al minorului, tocmai invocand acest interes , este una absolut normala pentru o tara balcanica : ce sistem din istoria Romaniei si-a recunoscut si indreptat gereselile , atunci cand cei nemultumiti de el, l-au arata cu degetul? Niciunul! Asta este soarta Romaniei, lucrurile se schimba numai prin sacrificii si suferinta.
Cata dreptate ar avea un tata care lupta cu sistemul, copilul se pierde in spatele bataliei, pentru sistem devenind mult mai important sa "puna tatal la punct" , si apoi sa vada ce se "intampla" cu copilul.
buna as avea si eu o intrebare....pritenul meu a divortat acum trei ani copilul e minor si a fost incredintat mamei si vizitele au fost de acord comun doar ca acum nu l mai lasa sa vada copilul si il santajeaza mereu atat pe copil cat si pe fostul sot.ce trebuie sa faca in situatia asta ?el locuieste intr o garsoniera in chirie i ar da instanta dreptul de vizite?locuieste cu o fata el ajutati ma ca nu mai stie ce sa faca
Daca-si doreste "cu ardoare" programul de vizita copil - ordonanta presedentiala prin care instanta stabileste un program de vizita in interesul COPILULUI. Daca mai poate astepta, dosar civil in care instanta deasemenea va stabili programul de vizita. In primul caz "timpul inseamna bani" - adica procesul se va judeca foarte repede, dar va costa ceva mai mult...,in celalat caz, cu termene cam la o luna....In cazul in care, cu hotarare judecatoreasca, nu ii este permis sa-si vada copilul,poate merge la un executor judecatoresc pentru executarea silita (nu e recomandat pentru nimeni....) Idealul ar fi sa se ajunga la o intelegere...
De ce sa coste o ordonanta mai mult ca un dosar pe fond?? :O

Drept de vizitare i se va da, insa depinde ce fel de drept de vizitare vrea, cat timp, la ce intervale, cati ani are copilul, ce inseamna santajul copilului etc.
Veniti cu detalii sau trimiteti-l la un avocat.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)