avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni).
Din experienta proprie : pentru un dosar de "ordonanta presedentiala" onorariul avocatului nu poate fi mai mic de 7 milioane, la un dosar civil onorariul se negociaza incepand de la 3-4 milioane. Oricum, daca mergi in instanta fara avocat e ca si cum ai pleca la vanatoare cu pusca fara gloante...( tot din experienta vorbesc ), instanta poate sa dovedeasca amabilitate si sa para ca te aude...Pana la urma, daca eu i-mi angajez un avocat care sa ma reprezinte intr-o cauza, nu inseamna ca ma voi increde orbeste in ceea ce spune el, si in avocatura ca in orice alta meserie se pot pune calificative ca " foarte bun", "bun", "suficient"...etc. Orice sfat e bine venit pentru cei care au urechi sa-l auda.
Este numai o experienta, nu trebuie sa generalizam...
Pentru o ordonanta se administreaza mai putine probe, ea dureaza mai putin in timp, amanarile sunt mai putine si mai scurte...
Asta inseamna pentru mine, ca avocat, ca muncesc mai putin la probatoriu, dosarul se termina mai repede si am un rulaj mai mare de clienti in aceeasi perioada, asa incat onorariul e mai mic. :) In ceea ce ma priveste, nu vad temei din punct de vedere al muncii si timpului investit sa cer mai multi bani pentru o ordonanta in domeniul familiei.
Evident ca fiecare speta are specificul ei si se evalueaza costurile fata in fata cu clientul, in functie de tipologie, posibilitati materiale, urgenta etc.
Daca stau in noaptea dupa consultatie sa redactez actiunea, evident ca e mai scump decat daca am un termen de redactare de o saptamana... corect?
Asta depinde insa de la avocat la avocat si de la client la client... onorariul fiind liber stabilit intre parti...

Dar referitor la sumele aratate, avand in vedere ca un avocat are taxe cam de o treime din venituri... la un onorariu de 300 de lei, nu stiu ce aparare poate face, cat timp isi poate permite sa aloce cauzei... Cauze care se intind pe fond 1 sau 2 ani... nu prea mananci ceva din 200 de lei, presupunand ca nu ai cheltuieli din ei!! Fapt imposibil, ca ai un birou, faci hartii, xeroxuri, timbre judiciare, certificate de grefa...
In cazurile de gen, clientul ajunge sa faca aproape toata munca de adunare de dovezi... drumuri la asociatia de proprietari, copiere dosar, adrese la diverse institutii etc.
Dupa cum spuneati si dv., depinde...
Eu as fi de acord cu, custodia comuna, chiar daca suna incomod cateodata, dar inteleg ca in cele din urma instanta va decide.
Sotul meu are multe pacate, dar trebuie sa recunosc si sa dau Cezarului ce-i al Cezarului: isi iubeste copilul, are grija de el, chiar daca nu e intotdeauna "pe faza". Nu vreau sa-i despart, nu vreau sa m-apuc sa debitez copilului prostii, nu vreau sa ma folosesc de el ca de un obiect al razbunarii.
Doar ca noi doi sub acelasi acoperis am devenit reteta perfecta pentru dezastru si-atunci e mult mai bine sa ne vedem, separat, de vietile noastre, continuand sa fim in acelasi timp si civilizati, si parinti.
In cazul dvs nu pot decat sa =D>
Buna ziua,

am citit discutiile si parerile cu privire la acest subiect. Pe mine ma intereseaza legislatia din SUA (mai exact Texas) si corespundenta cu sistemul din Romania.

Mai exact: care ar fi correspondentul la "joint managing conservatorship" ? nu e tot custodie comuna, nu? Pentru ca se vorbeste in acelasi context si de "primary custody", de unde eu deduc ca nu e tocmai "custodie comuna".

Imi poate spune cineva care sunt corespondentele? Multumesc frumos :) si weekend placut

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)