Buna seara,
am un minor in incredintare (prin hot.judec.) pt.care mama mi-a solicitat o procura pt. iesire neconditionata din tara in perioadele stabilite pt. vizitare (2 week-end-uri/luna +vacante), ea avand rezidenta principala in Spania si secundara in Romania. Si-a motivat cerinta pe faptul ca nu vrea ca de fiecare data cand doreste sa iasa din tara cu copilul, sa trebuiasca sa-mi ceara acord notarial. Permite legea o astfel de procura? Daca nu se mai intoarce in tara cu minorul ce se mai poate face #-o?
Multumesc mult.
minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora sau minorului care este titular al cartii de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta:
- o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv,
- extrasul de cazier judiciar.
buna seara!Am si eu o intrebare:un minor in varsta de 16 ani a fost incredintat tatalui sau dupa divortul parintilor prin hotarare judecatoreasca!Pentru a pleca intr-o alta tara lui ii trebuie procura si de la mama lui...sau doar de la tatal lui?va multumesc!
Plecare in vacanta
irina_iris
buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)