avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RECUPERARE CREANTA LA LICITATIE
Discuție deschisă în Executare silită

RECUPERARE CREANTA LA LICITATIE

Buna ziua si Sarbatori Fericite tuturor celor care utilizeaza acest site. As dori, daca se poate, o lamurire in ceea ce priveste recuperarea unei creante (sulte) prin scoaterea la licitatie a unui imobil. Am inteles ca pot intra in licitatie nu mai tarziu de acel prag de 75% din valoarea imobilului, dar va intreb pe dumneavoastra: exista riscul ca, chiar daca suma de recuperat este mai mare de acest 75%, sa pot pierde licitatia si bunul sa fie atribuit unei alte persoane care subliciteaza?
Cel mai recent răspuns: lidy_c , utilizator 15:37, 12 Ianuarie 2011
Tu vei oferi pretul de pornire al licitatiei. Adica 30.000 euro ( care este 75% din pretul de pornire al primei licitatii)
Executorul va citi ofertele primite , tu vei spune ca-ti mentii oferta. si va trebui sa te intrebe de 3 ori si tu sa confirmi.
Art. 509 Cod Procedura Civila
Licitatia incepe prin citirea de catre executor a publicatiei de vanzare si a ofertelor primite pana la acea data.
Executorul va oferi spre vanzare imobilul, prin trei strigari succesive, la intervale de timp care sa permita optiuni si supralicitari,

Citeste si tu de la 509 incolo - Codul de Procedura Civila

Ia spune-mi, mai exista si alti creditori?
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
godot, utilizator
Am inteles. Am citit de nenumarate ori articolele respective, de la 509 mai departe si teoretic lucrurile imi sunt foarte clare, dar doream exemplu practic, cam cum se intampla la o licitatie efectiv. Nu mai exista alti creditori, eu sunt unicul...
Pai iti faci griji degeaba. Lucrurile sunt simple. Adjudeci in contul creantei, practic e aceeasi chestie ca si cum ar cumpara oricine la pretul de pornire al licitatiei.
Ideea era ca puteai trimite pe altcineva la licitatie , de fapt 2 alte persoane care sa faca oferta de 50-60% si celalalt putin peste el. Astfel, luai imobilul la un pret mai mic, "pretul cel mai mare oferit" daca nu se prezinta nimeni care sa ofere 75% - pretul de pornire....
As fi vrut ca insusi legiuitorul sa fie la fel de explicit, lucru care nu se intampla. Eu va multumesc tare mult pentru aceste lamuriri la care, sa fiu sincera, nu prea ma asteptam... Mai deschisese cineva un topic cu ceva vreme in urma si nu primise nici un raspuns. Am dedus de aici ca e un fel de subiect "tabu".
Un an bun va doresc! Multumesc inca o data!
sa ne anunti finalitatea

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de la licitatie diana.elena diana.elena Doresc sa cumpar un apartament scos la a 2 a licitatie. Deocamdata nu s-a mai inscris nimeni si presupunand ca nu se va inscrie nici in urmatoarele zile, se va ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil prin executor bancar mormelvio mormelvio Buna tuturor. Am si eu o intrebare cu privire la adjudecarea unui imobil la o licitatie facuta de o banca prin executorul propriu bancar. Imobilul a fost ... (vezi toată discuția)