avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort

In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj.
In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a fost incrediintat.
Fosta sotie m-a chemat in judecata pentru iesirea din indiviziune asupra apartamentului, atribuirea acestuia catre ea si plata unei sulte catre mine.
Contributia la dobandirea apartamentului a fost (teoretic) egala.
Evident, ea vrea sa obtina cat mai mult.
Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Valoarea apartamentului este cea de impunere de la finantele locale sau este valoarea de piata?
2. Cine stabileste valoarea apartamentului? Un evaluator?
3. Fosta sotie ar putea obtine mai mult de 50%? Adica s-ar putea ajunge la situatia in care sulta sa fie mai mica de 50% din valoarea apartamentului?
4. Faptul ca eu stau acum cu sotia actuala insarcinata si cu copilul ei intr-o garsoniera mi-ar putea da oarecum castig de cauza? As putea obtine eu mai mult?
5. Sulta in cauza se plateste toata odata, sau in rate? Fosta sotie nu are bani. Ar putea deveni proprietara inainte de a-mi plati sulta?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters62689 , utilizator 11:42, 21 Ianuarie 2011
Buna ziua!
Exista oare posibilitatea ca, la prima infatisare in procesul deschis de fosta sotie pentru iesire din indiviziune, sa cer si judecatorul sa accepte ca partea mea din imobil sa intre in posesia fiului meu? Conditiile mele, adica numai dupa implinirea varstei de 18 ani si numai dupa ce va avea un venit care sa-i permita intretinerea partii din imobil care ii va apartine, sunt acceptabile?
Multumesc!
O asemenea posibilitate nu exista.
Aveti insa posibilitatea ca dupa procesul de partaj pe baza unui act notarial sa cedati partea dvs catre fiu.
Sarutmana, multumesc, toate cele bune!
Florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj simplu florinskie florinskie Buna seara O prietena m-a rugat sa pun aceasta intrebare pe forum. A divortat de sotul ei in urma cu cativa ani iar acuma fostul sot a deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Partaj - 2 întrebãri Cristian Marian Cristian Marian 1. Cum este mai avantajos când se face cerere de partaj: să ceri imobilul (având în vedere că minorul mi-a fost încredințat mie) sau să cer sultă ... (vezi toată discuția)