avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Situatie.Politia rutiera iti suspenda permisul de conducere pt fapta „x” pe care ai savarsito conducand un auto din cat B,esti detinator al cat B,C,D,E.Pt fiecare cat ai sustinut un examen ( 1994,1998,etc)iar Politia rutiera iti suspenda toate cat desi anumite articole din lege nu se incadreaza in toate cat de autovehicule.Cum putem schimba asta ?
Cel mai recent răspuns: Neculce , utilizator 13:11, 11 Ianuarie 2011
La o limita de viteza de 50km/h pt un autotren si o viteza max de 90km/h a acestuia rezulta o diferenta de 40 km/h deci nu poate interveni suspendarea cat C.
Dar la un autoturism se poate depasi cu mult cei 50km/h,ideea este ca incadrarea legi nu se poate aplica decat la anumite cat de autovehicule dar aplicarea legi nu tine cont de asta.
Si cei care au comis o crima cu sabia s-ar supara sa li se anuleze permisele de port-arma, dar e foarte corect, persoana este in afara legii, nu modul de actiune. Cum spun americanii, armele nu omoara, oamenii omoara.
Si discriminare in sens constitutional poate fi doar intre persoane, nu intre clase de vehicule.
Este vorba despre suspendare a unuidrept.
Indiferent cu ce fel de masina ati circula,dreptul de o conduce este suspendat.
Nimeni nu contesta examenele pe care le-ati luat in vederea dobandirii permisului la diferite categorii,vi se aplica o sanctiune contraventionala,care va ingradeste dreptul de a conduce pe o perioada limitata de timp
Nu imi spuneti nimic nou.Problema mea este ca imi ingradeste dreptul la munca aceasta lege si ar trebui modificata.Iar o perioada de timp(exmplu 3 luni) in cazul meu sau al altor Cond auto de profesie nu este nicicum o perioada limitata de timp.

Alte discuții în legătură

Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Paradox in codul rutier? Darius87 Darius87 Suspendarea dreptului de a conduce, in urma depasirii vitezei de exemplu echivaleaza acumularea a 15 puncte de penalizare? Intreb deoarece exista 2 pozitii in ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar carmen-ioana carmen-ioana buna as avea si eu o intrebare...am luat o amenda de radar pt depasirea vitezei legale 110 km/h pe centura orasului cu limita 50km/h #-o si evident ... (vezi toată discuția)