avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... problema accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema accident rutier

Buna seara,

In urma cu cateva zile am avut un accident rutier in care, din pacate, am fost gasit vinovat. Accidentul s-a produs intre masina pe care o conduceam si o motocicleta care circula cu mare viteza si pe care nu am avut cum sa o evit, aceasta din urma intrand in mine. In urma impactului, cele 2 persoane de pe motococleta au fost propulsate, dar, din fericire, nici una nu a avut leziuni. Conform cerificatului constatator si procesului verbal facut de politie (poate si din lipsa de martori) s-a stabilit ca am fost vinovat prin neacordare de prioritate. Fapt consumat si scris. Dupa accident, am fost cu cei 2 la spital si acestia nu au avut nevoie de nici un fel de ingrijiri medicale.

Problema este ca soferul motocicletei a cerut de la asigurare daune totale si, binenteles, asigurarea nici pe departe nu ii va da acesti bani intrucat motocicleta nu a fost nici pe departe foarte sau chiar total avarita. Prin urmare, ca sa ma santajeze, el a procurat un certificat medico-legal si mi-a spus ca il trimite la justitie daca nu "rezolvam" problema cu banii.

Ideea este ca nici unul dintre ei nu au avut nevoie de spitalizare / ingrijiri medicale la domiciuliu chiar daca leziunile pot sa apara dupa. Mai mult decat atat (lucru care nu este confirmat decat in urma unei convorbiri telefonice) el mi-a citit intr-un moment de sinceritate ce scrie pe acest certificat - pacientu a suferit leziuni usoare si nu necesita ingrijiri medicale si spitalizare. De asemenea, in ultimul timp (accidentul a avut loc acum 3 saptamani), m-am intalnit cu ei de cateva ori si nu aveau absolut nimic (deci nici nu se pune problema de spitalizare) - si am si martori in acest sens. Numai ca santajul este mare la noi si acum as vrea sa va cer sfatul.

Credeti ca exista vreo sansa sa ma actioneze in justitie pentru leziuni care nu au existat niciodata? (mai ales in cazul in care cred ceea ce a citit la telefon de pe certificat) Ce ar trebui sa fac mai departe ? - am inteles ca problema cu banii si cu asigurarea nu este de competenta mea si nu sunt obligat de nici o lege sa ii platesc daunele.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 07:21, 2 Decembrie 2009
S-a facut o expertiza la fata locului si s-a intocmit si un proces verbal / deviz de reparatie pentru motocicleta in care s-au specificat daunele (nicidecum mai mult de 15-20%). In ceea ce priveste viteza cu care rula, nu ... intrucat nu a fost nici un martor care sa confirme acest lucru si ... binenteles ... fiind primul accident, nu am avut toate detaliile in minte sa le precizez ... cum ar fi viteza si faptul ca motociclistul rula fara farul aprins (conform legii). Politia a ajuns la concluzia ca nu am acordat prioritate la schimbarea benzilor (1 cu 2) si asta a fost scris in final in procesul verbal.

In ceea ce priveste certificatul medico-legal, dupa accident am fost la spital cu cei 2 si nu au necesitat nici un fel de ingrijiri medicale, iar la politie au declarat in acel proces verbal ca nu intenteaza sa aduca in proces nici un astfel de act. Acum, de la o simpla declaratie pana la ce se poate intampla, este cale lunga. Singura mea problema este ca motociclistul ma santajeaza acum cum ca, daca nu ii dau banii sa-si cumpere o alta motocicleta, aduce un certificat medico-legal si ma da in judecata. Firma de asigurare deja a stabilit pagubele (700 EUR) si, dpmdv, sunt destul de corect puse. Insa motociclistul cere 3000 EUR ... (poate sa-si repare motocicleta avariata si sa-si cumpere inca una).
Sa fie sanatos!
Nu cedati sub nici o forma. Sa va dea in judecata.
Atata timp cat exista consemnarile din foile de observatie ale medicilor imediat dupa accident din care reiese ca cei doi nu au suferit leziuni grave si ca nu necesita ingrijiri medicale intr-o institutie specializata, pot sa scoata ei un milion de certificate pentru ca nu au nici o relevanta in cazul de fata. Cu privire la daune, aceeasi situatie ei pot cere orice si oricat problema este daca le da cineva, pentru ca odata stabilit in ce proportie a fost avariata motocicleta nu mai pot veni ei cu pretentii fantasmagorice. In concluzie, stati linistit.
In primul rand, daca sustineti ca, in mod gresit, s-a stabilit in procesul verbal de constatare a contraventiei, culpa dumneavoastra exclusiva, de ce nu ati contestat, in termenul legal procesul verbal?
In al doilea rand, "amenintarea" ca va da in judecata nu este infractiune de santaj pentru ca nu se pune problema unei constrangeri ca vi s-ar intampla ceva rau, daca nu dati curs cererii. lui
N-are decat sa va dea in judecata! Daca ar fi vrut, intr-adevar, ar fi facut-o pana acuma. Dar, in cazul in care va da in judecata, o sa aveti nevoie de un avocat.
Buna ziua!Sunt chemata in instanta ca intervenient fortat,in urma unui accident rutier fara victime,doar cu pagube materiale.Vinovatul este cel care m-a chemat in instanta,vrand cu orice pret sa-si recupereze carnetul.La politie a semnat procesul verbal,eu mi-am reparat masina..Toate bune si frumoase...pana am primit acasa o citatie in care eram denumita intevenient fortat.Cat de grav este?Acum are avocat,martori.....cu toate ca martorii nici macar culoarea masinii nu au recunoscut-o.

Alte discuții în legătură

Zile de ingrijire medico-legala jinxy2129 jinxy2129 Salut! Am avut un accident in urma cu cateva zile in care a fost implicat un motociclist care a suferit contuzii usoare si julituri. In aceeassi seara in ... (vezi toată discuția)
Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)
De la un accident rutier la santaj. ce sa fac? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in ... (vezi toată discuția)