avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... problema accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema accident rutier

Buna seara,

In urma cu cateva zile am avut un accident rutier in care, din pacate, am fost gasit vinovat. Accidentul s-a produs intre masina pe care o conduceam si o motocicleta care circula cu mare viteza si pe care nu am avut cum sa o evit, aceasta din urma intrand in mine. In urma impactului, cele 2 persoane de pe motococleta au fost propulsate, dar, din fericire, nici una nu a avut leziuni. Conform cerificatului constatator si procesului verbal facut de politie (poate si din lipsa de martori) s-a stabilit ca am fost vinovat prin neacordare de prioritate. Fapt consumat si scris. Dupa accident, am fost cu cei 2 la spital si acestia nu au avut nevoie de nici un fel de ingrijiri medicale.

Problema este ca soferul motocicletei a cerut de la asigurare daune totale si, binenteles, asigurarea nici pe departe nu ii va da acesti bani intrucat motocicleta nu a fost nici pe departe foarte sau chiar total avarita. Prin urmare, ca sa ma santajeze, el a procurat un certificat medico-legal si mi-a spus ca il trimite la justitie daca nu "rezolvam" problema cu banii.

Ideea este ca nici unul dintre ei nu au avut nevoie de spitalizare / ingrijiri medicale la domiciuliu chiar daca leziunile pot sa apara dupa. Mai mult decat atat (lucru care nu este confirmat decat in urma unei convorbiri telefonice) el mi-a citit intr-un moment de sinceritate ce scrie pe acest certificat - pacientu a suferit leziuni usoare si nu necesita ingrijiri medicale si spitalizare. De asemenea, in ultimul timp (accidentul a avut loc acum 3 saptamani), m-am intalnit cu ei de cateva ori si nu aveau absolut nimic (deci nici nu se pune problema de spitalizare) - si am si martori in acest sens. Numai ca santajul este mare la noi si acum as vrea sa va cer sfatul.

Credeti ca exista vreo sansa sa ma actioneze in justitie pentru leziuni care nu au existat niciodata? (mai ales in cazul in care cred ceea ce a citit la telefon de pe certificat) Ce ar trebui sa fac mai departe ? - am inteles ca problema cu banii si cu asigurarea nu este de competenta mea si nu sunt obligat de nici o lege sa ii platesc daunele.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 07:21, 2 Decembrie 2009
poate ca intr-adevar evaluarea RCA nu a despagubit corect motociclistul, o motocicleta poate ajunge si la 15000 E depinde de model si clasa, piesele si accesoriile sunt mult mai scumpe ca la masini si o cazatura in urma unui impact afecteaza roata, furca, carene sau parti din motor dc este necarenata, oglinzi, aripi,scarite, manete, far, masca .... politaiul in procesul verbal trece daunele vizibile, iar la impact poate fi strambat cadru care afecteaza ciclistica si tinuta de drum, la fel ca sasiul la masini, si de aici concluzia motociclistului ca trebuie dauna totala ---- cadrul nu se poate indrepta si aduce la parametri din fablica ----. dc are o constatare de la un service autorizat ca daunele sunt mai mari decat ofera RCA te poate da in judecata pt diferenta.
Eu zic sa te bucuri ca din neatentia ta n-au murit 2 oameni sau n-au ramas invalizi si sa va intelegeti amiabil, poate faceti o vizita impreuna la asigurator si rezolvati


toate cele bune
Daca procesul-verbal incheiat de politie este in favoarea dvs aveti sanse foarte mari sa ii fie respinsa actiunea.
Daca vine cu martori mincinosi puteti face plangere penala.
Presupun ca dvs stiti daca era cineva cu el la data producerii accidentului rutier.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de ingrijire medico-legala jinxy2129 jinxy2129 Salut! Am avut un accident in urma cu cateva zile in care a fost implicat un motociclist care a suferit contuzii usoare si julituri. In aceeassi seara in ... (vezi toată discuția)
Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)
De la un accident rutier la santaj. ce sa fac? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in ... (vezi toată discuția)