avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de motorina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de motorina

am niste cunoscuti care au fost prinsi de politie dupa ce au furat 5 l de motorina dintr-un rezervor de masina. daca este cineva care poate sa imi zica ce pot pati, avand in vedere ca e prima abatere, il rog sa ma contacteze. multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:43, 16 Februarie 2009
Conteaza mai putin ce sunt, conteaza mai mult argumentarea :) Nu s-a prezentat totusi finalul spetei, adica cum au fost prinsi, daca au fost prinsi langa masina cu 5 litri sau daca deja plecasera de langa masina.... Daca erau langa masina cu 5 litri se poate presupune ca nu se opreau acolo B-)
Mi-a placut foarte mult argumentarea dl aNdreiD, chiar daca e teorie pura.=D>
Spuneti-mi stimati colegi, daca ati auzi aceasta motivare venind de la avocatul partii vatamate (incl. civila) nu v-ar da emotii pentru clientii dvs - cei 4?
Fara suparare, nu cred ca se cade remarca "sunteti student la drept cumva ?" Indiferent de ocupatia sa, dl aNdreiD merita un + pentru pasiunea si entuziasmul cu care a argumentat, chiar daca a impins-o putin la extrem:rolleyes:

Pentru dl Bury_avo: :"> Sincer s-ar putea sa fi chiulit de la speta cu batrana si gaina, dar v-as fi recunoscator daca m-ati pune la curent.:oops: Multumesc anticipat:))
zoomoptic a scris:

am niste cunoscuti care au fost prinsi de politie dupa ce au furat 5 l de motorina dintr-un rezervor de masina. daca este cineva care poate sa imi zica ce pot pati, avand in vedere ca e prima abatere, il rog sa ma contacteze. multumesc


In cazul in care nu au antecedente penale se pot astepta la maxim o amenda penala.
adrian.posdarie a scris:

Mi-a placut foarte mult argumentarea dl aNdreiD, chiar daca e teorie pura.=D>


Multumesc pentru apreciere. Teorie pura sau nu, pentru justa evaluare a gradului de periocul social al unei infractiuni , trebuie avute in vedere criteriile stabilite de legiuitor in acest sens. Aceste criterii trebuie aplicate cumulativ si nu IZOLAT, pentru a nu se da curs arbitrariului si subiectivismului. In speta, simpla raportare, in evaluarea gradului de pericol social, la valoarea relativ mica a prejudiciului provocat, fara a tine seama de factorii agravanti ce caracterizeaza fapta, nu poate stabili just lipsa gradului de pericol social al faptei. Din ce s-a expus se constata sustragerea din rezervorul masinii a 5 litri de motorina(nu se stie cum au fost prinsi, in flagrant sau nu) de catre 4 persoane, pe timp de noapte- imprejurari ce conduc la concluzia ca aceste fapte, prin continutul lor concret, prin modul si mijloacele in care au fost savarsite prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. Cooperarea mai multor persoane la savarsirea unie fapte face intr-o mai mare masura posibila producerea urmarilor socialmente periculoase si realizarea scopurilor pe care infractorii si le propun, astfel incat reactia sociala de aparare fata de infractiunile comise de mai multe persoane este diminuata de foarte multe ori. Mai mult, comiterea acestei fapte pe timp de noapte intareste rezolutia infractionala si curajul faptuitorilor, datorita imprejurarilor temporale ce le marcheaza activitatea infractionala si care ajuta, in mare masura , la parasirea locului savarsirii infractiunii cu foarte multa usurinta. In concluzie, valoarea relativ mica a prejudiciului provocat nu poate conduce la stabilirea in concret a lipsei gradului de pericol social al unei infractiuni, in absenta celorlalte criterii prevazute de art 18-1 alin 2 C.P.
Nu mai comentez pe baza acestei spete, cred ca cei care au citit si-au dat seama ca trebuie sa iei in calcul si varianta avocatului , si varianta procurorului.
#-o

Alte discuții în legătură

Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)