avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Tatuarea: moda, protest sau automutilare?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Tatuarea: moda, protest sau automutilare?

In numele modei mii de oameni sunt gata sa isi transforme propriul corp intr-un exponat de muzeu,chiar cu riscurile unor complicatii,de multe ori grave.
Pentru unii tatuarea reprezinta dorinta de a fi la moda,spiritul de imitatie,teribilismul,dorinta de a fi mai barbati sau mai femei decat sunt in realitate, declansand "necesitatea" de a-si schimba infatisarea,de a fi mai altfel decat ceilalti semeni.
De fapt tatuarea,ca si percing-ul sau tunsul zero la femei sunt actiuni cu caracter de automutilare.
Psihologii afirma ca automutilarea,vine ,pe de o parte,ca expresie a agresivitatii intoarse spre sine.
Pe de alta parte, aceasta apare ca exprimarea starilor de protest,de revolta,de furie acumulate de-a lungul unor conflicte anterioare si pe care le scot la suprafata prin astfel de aciuni
Aceste manifestari apar ca un strigat al suferintei interioare,prin care persoanele respective atrag atentia apropiatilor lor ,semenilor lor,in general, ca exista,sufera,ca au nevoie de atentie,ca nu sunt intelesi,ca au nevoie de cei din jur,de fapt de ajutorul acestora.
Manifestarea aceasta ca si altele de aceiasi sorginte,poate fi un semnal de alarma pentru unele dintre persoanele care apeleaza la tatuaje,ele ,in realitate, punand in fapt,ceea ce nu pot spune cu cuvinte.
Psihologii reamintesc despre nevoia de afectiune,de atentie ,de iubire,care de fapt,pot insemna tot atatea cereri catre cei dragi,pe care cei care apeleaza la aceasta actiune ,le adreseaza ca gesturi disperate si chiar sub forma de gesturi extreme.
Cred ca natura este cel mai bun si mai merituos constructor al fapturii umane ,al corpului omenesc,care nu merita niciodata sa fie alterat sau schimbat de dispozitii de moment,de mofturi sau de gusturi bizare,de motivatii puerile , de creerea unor "universuri"paralele sau false.
daniladion a scris:
Fara acest "daca" ce am fi? Nu trebuie sa avem indoieli, intrebari?

“Daca” nu exprima indoiala… Exemplu: Daca m-as fi nascut in SUA cum ar fi fost?! E o intrebare fara sens… pentru ca nu m-am nascut in SUA… Alt exemplu: Daca m-as fi nascut in Africa as fi avut tatuaj? De unde sa stiu? Ca nu m-am nascut acolo…

Posibil raspuns la intrebarea "Fara acest daca ce am fi?"
Oameni care isi traiesc viata... isi traiesc prezentul...

elena138 a scris:

daniladion a scris:

Doar un mod de a fi. Daca ne-am fi nascut in Africa sau in Insulele Polineziei am fi avut tatuaje, piercing-uri ... si totul ar fi fost normal. Nimeni nu ar fi intrebat "de ce?"
Oare catre asta sa tindem? Sigur, viata reala este o jungla, dar sa o porti pe piele pare cam greu de dus! Apoi, ce pot "spune" despre personalitatea celui care le poarta niste litere chinezesti, tu fiind roman? De ce oamenii fac lucruri ilogice? De ce trebuie sa-ti pui in frunte niste insemne? Ma gandesc la Cain cand scriu asta... totusi, nu vreau sa dau conotatii apocaliptice acestui mesaj, asa ca ma voi mentine rezervata si intaresc, daca mai este cazul, afirmatiile din postul anterior. Mai clar: daca nu poti fi ca persoana, atunci musai sa fii ca insemn!:(

De ce doamnele poarta cercei, inele, margele...?
Pentru trope_doi. Am spus "Daca " este o alternativa
daniladion a scris:

Asta-i tare de tot! Ce legatura are cu tatuajul?
Si inelele si margelele pot fi indepartate fara durere si pot fi puse fara riscuri… Le puteti compara cu tatuajul?!!!

Ca tot veni vorba: de ce barbatii poarta cercei si margele?! :))

"Daca" nu poate fi alternativa... M-am nascut in RO - ca exemplu - nu ma pot naste in SUA, ca alternativa... :(
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator
daniladion a scris:

elena138 a scris:

daniladion a scris:

Doar un mod de a fi. Daca ne-am fi nascut in Africa sau in Insulele Polineziei am fi avut tatuaje, piercing-uri ... si totul ar fi fost normal. Nimeni nu ar fi intrebat "de ce?"
Oare catre asta sa tindem? Sigur, viata reala este o jungla, dar sa o porti pe piele pare cam greu de dus! Apoi, ce pot "spune" despre personalitatea celui care le poarta niste litere chinezesti, tu fiind roman? De ce oamenii fac lucruri ilogice? De ce trebuie sa-ti pui in frunte niste insemne? Ma gandesc la Cain cand scriu asta... totusi, nu vreau sa dau conotatii apocaliptice acestui mesaj, asa ca ma voi mentine rezervata si intaresc, daca mai este cazul, afirmatiile din postul anterior. Mai clar: daca nu poti fi ca persoana, atunci musai sa fii ca insemn!:(

Care motive nu le stiti, pe cele legate de sexualitate sau pe cele legate de feminitate?
Bijuteriile, la doamne, reprezinta o marca a feminitatii, dar...ce reprezinta la barbati?!:wassat:
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare - norme ue honey_geoo honey_geoo Buna seara! Care sunt normele de functionare ale unui salon de infrumusetare (manichiura, pedichiura, coafor, frizerie, cosmetica, masaj, solar)??????Care ... (vezi toată discuția)
Oameni care aduc tineretea in suflet! ContSters167247 ContSters167247 Sunteti mult mai tanar decat credeti! [i]acest motto este dedicat[/i] Toate varstele au \"inconveniente\"... Tineretea o are pe cea a gandirii, atunci ... (vezi toată discuția)
Avertisment impotriva publicarii horoscoapelor etc Iohanat Iohanat Sine ira et studio malo. Superstitiile religioase, magice (ca horoscopul) sau altele, sunt nestiintifice si nemorale; ele pot fi periculoase pentru sanatatea ... (vezi toată discuția)