avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog un sfat

Am terminat divortul ,astept hotararea . De cand a parasit domiciliul, fostul sot imi face tot felul de probleme si d-na la care locuieste ma acuza pe mine de toate mizeriile si minciunile pe care si le fac reciproc.
Acum 2 zile , fostul sot( care este si seful meu) m-a invitat in biroul sau , una dintre incaperile fara camere de luat vederi , ca sa nu am martori si m-a luat la palme si pumni, m-a amenintat ca ma arunca de la etaj daca nu incetez cu mesajele catre concubina sa. Cand am reusit sa ies din birou, el i-a spus uneia din sefe ca am tabarat cu picioarele pe el( eu am 58 de kg si el 90). Eu habar nu am despre ce mesaje vorbeste ,i-am rugat de cateva ori sa ma lase sa traiesc linistita alaturi de copii dar tot eu sunt cea care primeste amenintari pe telefon si sunt deranjata in toiul noptii cu telefoane cu nr privat si tot eu sunt cea care mananca bataie. Am divortat dupa 16 ani de casnicie( din care ultimul i-am dat o sansa sa se schimbe si nu a reusit) ,19 ani de cand suntem impreuna si m-am saturat sa ma acuze de ce nu am facut. Nu stiu ce urmaresc cei doi, vor sa cedez psihic, probabil.Am facut plangere la politie , fara insa sa deschid dosar penal pt ca nu vreau sa mai sufere copiii mei. Doresc doar sa scap de el si sa-mi vad linistita de viata mea.
Eu sunt actionara la firma unde lucrez ( este o asociatie familiala, fara actionari straini). Fostul sot m-a amenintat ca nu se lasa pana nu ma da afara din servici daca divortez, sa ajung sa cersesc, nu se gandeste ca loveste in copiii lui astfel.E si normal ca toata familia sa fie de partea lui, ei cred ca le vreau averile, eu insa nu am nevoie de nimic de la nimeni dar , daca nu ma vor lasa in pace ,sunt nevoita sa deschid partaj si nu numai.
Intrebarea mea este: anul trecut citisem ceva despre o lege care protejeaza angajatii fata de relele tratamente ale sefilor( patronilor). Mai este in viogare aceasta lege? Ce as putea eu sa fac sa nu mai fiu hartuita de familia lui ,toti fiind directori in acea firma?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2008
ContSters48380, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 18:13, 17 August 2008
Nu primiti acasa hotararea legalizata (daca la asta va referiti).
Daca au trecut 35 de zile de la comunicare mergeti la instanta si vedeti daca o puteti legaliza.
Actiune de partaj imediat ce leagalizati hotararea, plangere penala la care sa nu mai renuntati, gasirea unui alt loc de munca sau demararea unei afaceri proprii.
Multa putere (pe care o sa vi-o luati de la copiii dvs.) si incetati sa va mai lamentati. Nu faceti decat sa va afundati intr-o depresie din care nu o sa mai puteti sa iesiti, ceea ce ii va motiv de satisfactie concubinei.

sunshinelily a scris:
Au trecut 35 de zile de la comunicarea sentintei .S-au acordat 30 de zile drept de apel.Inca nu am primit hotararea definitiva si irevocabila. As putea face o cerere prin care sa mi se elibereze de la tribunal? Mentionez ca prima hotarare(comunicarea) a sosit exact la 30 de zile de la ultimul termen.
Multumesc

Comunicarea decizie (ca e decizie dupa apel sau recurs, nu e sentinta; uneori pare ca ati terminat apelul, de aceea va spun) inseamna trimiterea ei acasa la parti. Deci nu se poate sa fie comunicata dar sa nu o primiti...
Da, puteti face o cerere sa vi se elibereze din dosar.
Hotararea, asa cum spunea si colega, nu o primiti definitiva si irevocabila. Pentru a fi definitiva trebuie sa treca 30 de zile de la comunicare, adica de la primirea ei de parti; la fel cu irevocabila, termenul curge de cand a primit fiecare parte hotararea, nu de cand s-a pronuntat instanta.
Asa incat, daca nu ati primit-o, nu este definitiva sau irevocabila.
Caci nu inteleg: termen de apel scrie sau de recurs?
Deci, pe 10 aprilie am primit o decizie in care se scria hotararea instantei la data de 11 martie 2008: desfacerea casatoriei, plata pensiei alimentare,custodia copiilor,se specifica la sfarsit ca avem 30 de zile de la comunicare pentru a face apel.Nu exista nicio stampila sau semnatura pe decizie.
Am fost cu decizia la avocat , crezand ca este ce definitiva si doream s-o legalizez. Mi s-a spus ca trebuie s-o primesc pe cea definitiva peste 30 de zile daca fostul sot nu face apel, acea decizie nefiind cea definitiva.
Mai astept sau ma duc la tribunal s-o ridic?
:)Nu ma lamentez deloc, vreau doar sa termin odata balciul asta. Depresie? Nici gand!:giggle:, sunt foarte linistita si imi vad de viata mea alturi de copiii mei minunati. Va multumesc din suflet pt sfaturi:kissing:
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2008
ContSters48380, utilizator
Inteleg... dadac ati avut avocat de ce nu ati clarificat cu el si ce onorariu ia pentru ca sa va aduce el hotararea...
Deci: aveati dreptate, e o sentinta. Dar nu conteaza cum se numeste, regulile sunt aceleasi.
Acea sentinta e cea definitiva, doar ca ea se face definitiva dupe trecerea unei perioade de timp de la primirea ei, daca nu este apelata in termenul acela.
Deci: dv. ati primit sentinta.
Mergeti cu ea la judecatorie, nu la tribunal si faceti cerere de legalizare cu mentiunea ca e definitiva si irevocabila. Daca si la sot a trecut termenul de 30 de zile de cand a primit el aceeasi sentinta si nimeni nu a depus apel, atunci veti primi hotararea cu timbre si stampile pe ea. Daca nu, nu.
Dar e aceeasi hotarare, cu ea mergeti sa o legalizati.
Mai aveti nevoie de timbru si taxa de 2 lei la CEC.

Alte discuții în legătură

Am fost dată afară din domiciliul comun doar cu hainele de pe mine și am fost agresată când am vrut să-mi văd copiii. ce demersuri juridice pot face? Andos14 Andos14 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele probleme: 1 am locuit cu sotul intr-o casa cumparata de el inainte cu un an sa ne casatorim, ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copiilor minori pe o perioada limitata unei alte persoane ami-tolo ami-tolo Sunt divortata si am doi copii de 15 si 13 ani.Doresc sa merg pentru 2 luni in strainatate si vreau sa las copiii cu tatal lor in apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)