avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog un sfat

Am terminat divortul ,astept hotararea . De cand a parasit domiciliul, fostul sot imi face tot felul de probleme si d-na la care locuieste ma acuza pe mine de toate mizeriile si minciunile pe care si le fac reciproc.
Acum 2 zile , fostul sot( care este si seful meu) m-a invitat in biroul sau , una dintre incaperile fara camere de luat vederi , ca sa nu am martori si m-a luat la palme si pumni, m-a amenintat ca ma arunca de la etaj daca nu incetez cu mesajele catre concubina sa. Cand am reusit sa ies din birou, el i-a spus uneia din sefe ca am tabarat cu picioarele pe el( eu am 58 de kg si el 90). Eu habar nu am despre ce mesaje vorbeste ,i-am rugat de cateva ori sa ma lase sa traiesc linistita alaturi de copii dar tot eu sunt cea care primeste amenintari pe telefon si sunt deranjata in toiul noptii cu telefoane cu nr privat si tot eu sunt cea care mananca bataie. Am divortat dupa 16 ani de casnicie( din care ultimul i-am dat o sansa sa se schimbe si nu a reusit) ,19 ani de cand suntem impreuna si m-am saturat sa ma acuze de ce nu am facut. Nu stiu ce urmaresc cei doi, vor sa cedez psihic, probabil.Am facut plangere la politie , fara insa sa deschid dosar penal pt ca nu vreau sa mai sufere copiii mei. Doresc doar sa scap de el si sa-mi vad linistita de viata mea.
Eu sunt actionara la firma unde lucrez ( este o asociatie familiala, fara actionari straini). Fostul sot m-a amenintat ca nu se lasa pana nu ma da afara din servici daca divortez, sa ajung sa cersesc, nu se gandeste ca loveste in copiii lui astfel.E si normal ca toata familia sa fie de partea lui, ei cred ca le vreau averile, eu insa nu am nevoie de nimic de la nimeni dar , daca nu ma vor lasa in pace ,sunt nevoita sa deschid partaj si nu numai.
Intrebarea mea este: anul trecut citisem ceva despre o lege care protejeaza angajatii fata de relele tratamente ale sefilor( patronilor). Mai este in viogare aceasta lege? Ce as putea eu sa fac sa nu mai fiu hartuita de familia lui ,toti fiind directori in acea firma?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2008
ContSters48380, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 18:13, 17 August 2008
Doamna, nu m-am facut deloc inteleasa... in fata unui astfel de fapt, o instanta vede ca el a agresat la fel de mult ca si ea acei copii, asta va spun. Ca daca unul renunta, oricare, copiii aveau un scandal mai putin.
Astfel, vina ca acei copii isi detesta unul dintre parinti o poarta ambii parinti.
Nu puteti dv. sa considerati la ce anume din bunurile altuia au dreptul copiii. Fiecare are dreptul la orice ii apartine, indiferent ca are copii sau nu. Aici, repet, nu inteleg de ce v-a spus acel avocat altceva.
Am inteles ca i-ati dat acele CDuri, insa i le-ati dat in termenii dv., aici nu sunt tocmai de acord.

Oricum, cunosc destul de putin din intreaga situatie de fapt, asa incat nu consider ca mai are rost sa continuam.
Orice padure are uscaturile ei, fie ca e ea de tati, mame, avocati etc. Cred ca e inutil sa judecam, mai bine luam aminte. Sa nu ajungem asa si sa deschidem mari ochii.
Am depus, la societatea unde lucreaza tatal copiilor,o cerere pentru plata pensiei alimentare pe card, deoarece nu s-a fixat o zi anume din luna pt plata si nu pot sti data exacta cand sa stau acasa pt a primi mandatul postal. As dori sa stiu daca mi se poate respinge cererea de catre conducerea societatii(din care face parte si tatal copiilor) .Cand am solicitat verbal plata pe card, fostul sot mi-a spus ca nu am decat sa astept posta ca el nu vrea sa faca plata pe card.
Multumesc
Directorul societatii mi-a aprobat cererea de plata a pensiei alimentare pe card dar fostul sot si una din cumnate nu sunt de acord.Mi se pare, din nou, o nedreptate , o rautate din partea lui, o sfidare a legii si dreptului meu si al copiilor si un mod pueril de a se razbuna pe mine. Oricum nu renunt , nu stiu nici ziua cand imi este trimis mandatul postal asa ca nu cred sa fi fost atat de absurda cand am cerut plata pe card.
Cu stima
Nicaieri nu prevede legea obligativitatea directorului de a va vira banii pe card.
Bucurati-va ca primiti pensia de intretinere lunar! Si in cazul in care postasul nu v-ar gasi acasa pentru a va lasa banii, va lasa recipisa cu care puteti merge la posta pentru a-i ridica.
Daca directorul a aprobat ca retinerea pensiei de intretinere sa se faca direct pe cardul dumneavoastra este foarte bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dată afară din domiciliul comun doar cu hainele de pe mine și am fost agresată când am vrut să-mi văd copiii. ce demersuri juridice pot face? Andos14 Andos14 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele probleme: 1 am locuit cu sotul intr-o casa cumparata de el inainte cu un an sa ne casatorim, ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copiilor minori pe o perioada limitata unei alte persoane ami-tolo ami-tolo Sunt divortata si am doi copii de 15 si 13 ani.Doresc sa merg pentru 2 luni in strainatate si vreau sa las copiii cu tatal lor in apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)