avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in ce situatii se poate retrage dreptul la vizitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in ce situatii se poate retrage dreptul la vizitare minor daca are deja o hotarare definitiva si irevocabila?

am divortat acum 4 ani si mam trezit ca dupa trei ani jumate tatal copilului a cerut dreptul la vizita .dupa primul proces am facut recurs pentru ca tribunalul ia acordat un program de vizita foarte mare si culmea dupa o absenta asa de mare din viata copilului chiar ii poate lua la domocilul lui .copilul are 7 ani si cunoscand ce fel este tatal lui imi este teama sa nu il afecteze intrun mod negativ. el are si tulburari de comportament este violent am certificat de la medicul legist dar am impresia ca avocatul nu ma ajutat suficient la proces !!! va rog sa ma ajutati !!
"Psihlogii si legile tarilor civilizate contrazic ideea unor mame ca unn copil care nu si-a vazut mult timp tatal nu poate petrece timp cu acesta, chiar stand peste noapte. "


Dar psihologii acestia ai tarilor civilizate nu s-or fi gandit putin sa evalueze si parintele discontinuu asupra capacitatii sau abilitatii de a avea relatii corecte cu propriul sau copil? De ce preluam doar jumatate de mod de a trata o problema? Si facem experimente pe copiii altora, ca doar nu ne doare inima cand nu sunt ai nostri? Recomand ca acesti sfatuitori de bine din tarile civilizate (si nu numai) sa faca experimente pe proprii lor copii si apoi mai discutam.
Cercetatorii din tarile civilizate au conchis:

"Dupa un studiu care s-a intins pe trei ani, oficialii europeni au ajuns la concluzia ca nu exista vreo dovada care sa sustina afirmatia ca apa hidrateaza."

"expertii evidentiaza ca nu exista suficiente probe care sa sustina ipoteza ca prunele pot influenta tranzitul intestinal, chiar daca, in Europa, acestea sunt consumate chiar pentru efectul lor laxativ."

Deci "specialistii" au contrazis evidenta: apa nu hirateaza, poate ne hidratam cu cereale sau cu pesmeti?!!! , iar cei care au hotarat ca prunele nu sunt laxative probabil au consumat afine in forma de prune :))

Daca au decis in acest mod specialistii, inseamna ca este deosebit de benefic copilului sa-si petreaca noaptea , periodic, cu cate un necunoscut, in locatie necunoscuta, este in interesul sau major sa se obisnuiasca cu disturbarea programului sau de viata, sa asculte denigrarile unui parinte de catre celalalt, sa fie instrumentul hartuirii si controlului vietii private a fostului partener de catre beneficiarul programului de relatii cu minorul....

Eu inteleg ca aceasta e legea, preluata de cineva de undeva si votata de multimea alesilor cu mintea ratacita.
Totusi, oamenii cu puterea de a schimba ceva in tara asta ar trebui sa gandeasca altfel, nu sa recite ce au scris niste asa numiti specialisti care nu au trait drama cuplurilor despartite , cu minori.
Ar putea privi un pic peste gard si ar vedea unde s-a ajuns in urma unor asemenea legi: tineri depravati, consum urias de droguri, agresivitate, criminalitate-toate provenind din familii dezorganizate, obligate la "custodie comuna", unde mintea copilului s-a imprastiat pe traseul dintre saptamana la mama si saptamana la tata.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Martonze, utilizator
Domnule/Doamna "macul rosu",
A mai trecut un an, daca prin judecatorie nu ati rezolvat, solutia este in mainile copilului dumneavoastra.
Daca baiatul/fetita nu doreste sa mearga cu tata/mama, poate refuza categoric si nimeni nu va poate atinge cu nimic, minorii nu pot fi executati silit, totul e sa NU VA OPUNETI Dvs.
Daca insa copilul doreste intalnirile cu tatal sau/mama sa, nu aveti ce face, el decide.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Martonze, utilizator
va multumesc milt pentru sfaturi !!!! dar de la o vreme tatal fiului meu a disparut din peisaj !!! sa recasatorit si nu a mai venit sa ia baiatul ...:dance3:
Saracul copil, abandonat din nou! L-ati sunat pe tata, ati incercat sa faceti ceva pentru copil???

Alte discuții în legătură

Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)