avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate

situatia este asa: angajatul isi da demisia
Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la munca
Daca el nu mai vine...pot sa-i desfac ctr de munca ca abatere disciplinara?
Este prevazut undeva la cate absente nemotivate?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 11:04, 1 Aprilie 2008
Da se poate desface disciplinar dar dupa cercetarea prealabila. In roi ar trebui sa fie prevazuta perioada de absenta pentru care se apolica cim.
Din moment ce omul a inaintat demisia nu mi se pare logic sa aiba in perioada aceea de 15 zile calendaristice cite 4 ore timp sa si caute de munca. De obicei demisiile sunt inaintate in cazul in care omul are ceva sigur in alta parte. Eu ca angajator pot renunta la termenul de preaviz si pot fie sa i desfac cu 55 b - la cerere- fie cu 79 / 7 din C.M.
Deci, il convoc la cercetare prealabila dat fiind absentele din perioada de preaviz astept si daca nu vine nici la convocare, ii desfac discipinar contractul de munca
multumesc roxana, este excelenta decizia!
Da. Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la art.267 alin.2 C.umn. fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
Buna Elis!

Adresa mea este marimaruca82@yahoo.com

Multumesc.
Important e sa se respecte procedura cercetarii disciplinare. convocare scrisa comunicata cu scrisoare recomandata cu conf de primire la adresa indicata la angajare, proces verbal, decizie motivata in fapt si in drep. in cazul in care nu se prezinta se desface cim - mai exact se concediaza salariatul pentru motive care tin de persoana acestuia, in baza art. 61 a , cu aplicarea lui 267 pct 3 din C.M.

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a? Anddy Anddy Buna ziua, Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de preaviz mariai mariai Buna ziua, Am un coleg care si-a dat demisia si nu a mai stat sa isi faca preavizul, a plecat pur si simplu de la munca. Am incercat sa il contactam prin ... (vezi toată discuția)