avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate

situatia este asa: angajatul isi da demisia
Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la munca
Daca el nu mai vine...pot sa-i desfac ctr de munca ca abatere disciplinara?
Este prevazut undeva la cate absente nemotivate?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 11:04, 1 Aprilie 2008
PENTRU ROXANA MODEL DE CONVOCARE
SC RC C.U.I.
STR.
COMISIA DE DISCIPLINA TEL
NR. DIN FAX
CÃTRE
D-NL /d na MARCA
Angajat al , SECTOR
In temeiul art. 267 din Codul Muncii , a D. ., a referatului din , Comisia de disciplină din cadrul societăţii vă invită la data de , ora 11.00, la biroul R.U. , pentru efectuarea cercetării disciplinare prealabile. Vă precizăm că această cercetare are ca obiect
ABSENTAREA NEMOTIVATA DE LA SERVICIU PENTRU , ABATERE PREVAZUTA SI SANCTIONATA DE ROI ANEXA 1 PCT 7
Vă informăm că, în temeiul art. 267 alin. 3 din Codul Muncii, neprezentarea dumneavoastră la această convocare , fără un motiv obiectiv, atrage după sine sancţionarea fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
DIRECTOR

Sper sa ti ajute, impreuna cu modelul de decizie ce l ai primit de la elis
Important de precizat: intre data la care a salariatul primeste convocarea si data la care se stabileste cercetarea preamabila e obligatoriu, cf CCMUN, sa fie lasat un interval de 5 zile lucratoare.
Apoi se poate lua decizia de desfacere disciplinara a cim, chiar si daca persoana se prezinta la convocare dar desigur nu are motivatii temeinice pentru absenta sa...
Comunicarile sa fac obligatoriu prin posta cu confirmare de primire
Data deciziei de incetare a cim trebuia sa fie maxim in 30 de zilz de la inregistrarea referatului prin care se aduce la cunostinta abaterea catre angajator.
Deci, atentie mare la toate aspectele pt a nu risca posibilitatea sa va poata fi anulata decizia din cauza unor aspecte formale ;)
Bun......dar pe aceasta perioada nu-l platesc, nu?
daca este trecut cu absente nemotivate nu-l platesti
absentele nemoticvate presupun o lipsa nejustificata de la lucru, deci automat o suspendare a relatiilor contractulae, fapt pentru care nu este platita persoana care are absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a? Anddy Anddy Buna ziua, Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de preaviz mariai mariai Buna ziua, Am un coleg care si-a dat demisia si nu a mai stat sa isi faca preavizul, a plecat pur si simplu de la munca. Am incercat sa il contactam prin ... (vezi toată discuția)