romascanu a scris:
Partea cu angajatul nu se schimba cu 10% parti sociale... ci cu atitudinea necesara. Altminteri exista riscul ca singurul lucru diferit sa fie ... lipsa fisei de post, dar nu si "seful" daca "partenerul" e genul care...stie mai mult despre orice si are intotdeauna dreptate.
Un obstacol mental e indoiala de sine. Sigur ati evaluat corect contributia dvs? Bani au avut si cei care au castigat la loto sume fabuloase, dar n-au stiut si ce sa faca cu ei... Asa incat eu as vedea un pic mai echilibrata proportia dintre bani si experienta+relatii.
Subscriu. Nu mi se pare ok sa primiti doar 10% din firma, de vreme ce aceasta va functiona in baza cunostintelor, experientei si relatiilor pe care dvs. le aveti in domeniu.
Nu stiu ce profil va avea firma, vorbeati ceva de utilaje... inteleg doar ca e nevoie de un anumit capital ca sa puteti demara afacerea, iar asociatul dvs. ar dispune de acest capital; dar el doar va imprumuta firma cu banii necesari acum la inceput, iar ulterior isi va recupera banii si, practic, din momentul in care isi va fi recuperat investitia, care va fi contributia lui la bunul mers al firmei? Trebuie sa va ganditi si la aceste aspecte. Ati putea, eventual, sa stipulati in actul constitutiv al societatii ca dupa 4-5 ani de activitate, asociatul dvs se obliga sa va mai transfere un numar de parti sociale, astfel incat raporturile dintre voi sa se echilibreze (pentru asta ar trebui discutat concret cu un avocat).
In plus, daca deveniti asociat la o firma deja existenta, cereti sa vi se arate ultimul bilant contabil si analizati-l impreuna cu un contabil / consultant fiscal, sa nu va treziti ca firma are ceva credite/alte datorii restante.