avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ma bag?!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ma bag?!

O INTREBARE!
Un prieten mi a propus o afacere, el vine cu firma,banii..toate cele..., eu, doar cu relatiile si cu experienta in domeniul in care vrem sa deschidem afacerea. Mi a oferit 10%!! Toata viata am fost angajat, :fight: vreau ca lucrul asta sa se schimbe! #-o
Ma bag?
E OK 10%?
P.S. :help:
Daca se poate raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:24, 31 Martie 2008
Este vorba de o firma de publicitate. Mi am pus aproape toate problemele ridicate de dvs. Incerc sa mi infranez entuziasmul in a intra cu capul innainte, de aceea va intreb concret si informativ, in baza a ceea ce a ti citit pana acum...cat % mi s ar cuveni?
Andreea Lisievici a scris:

lory10 a scris:
Nu mi se pare ok sa primiti doar 10% din firma, de vreme ce aceasta va functiona in baza cunostintelor, experientei si relatiilor pe care dvs. le aveti in domeniu.

De ce? Daca ai primi oferta de 10% din google, plus indemnizatie lunara (ca doar nu lucreaza nimeni pe gratis!!) ca sa functioneze pe cunostintele si abilitatea ta, ai refuza?

Atata doar ca aici nu e vorba de google si nici de o alta afacere care functioneaza deja, ci se intentioneaza demararea ei abia de-acum incolo; vor fi doar acesti doi asociati, unul vine cu ceva bani si o societate gata infiintata (la fel de bine ar putea sa infiinteze si una noua), iar celalalt vine cu experienta si relatiile in domeniu; asa ca eu am apreciat ca fiind injust raportul 90%-10%.
Evident, persoana in cauza va lua o decizie in functie de conditiile concrete (desi, insusi faptul ca a simtit nevoia sa intrebe daca e ok sa accepte 10%, denota o anumita indoiala) si, preferabil, dupa ce va fi solicitat ajutor specializat.
babycah a scris:

Este vorba de o firma de publicitate. Mi am pus aproape toate problemele ridicate de dvs. Incerc sa mi infranez entuziasmul in a intra cu capul innainte, de aceea va intreb concret si informativ, in baza a ceea ce a ti citit pana acum...cat % mi s ar cuveni?

Chiar daca mai sus am spus ca nu mi se pare ok 10%, mi-ar fi foarte greu sa va sfatuiesc in legatura cu un procent care sa reflecte just implicarea dvs. in firma.
Trebuie sa incercati sa evaluati aportul dvs. la demararea afacerii (cam ce contracte credeti ca veti obtine, cat valoreaza cunostintele in domeniu, etc.). De aceea va si sfatuiam sa stati de vorba cu un avocat cu actele in fata.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru observatii, pentru toate problemele ridicate!
Intradevar am indoieli, sunt plin de indoieli.I mi trebuie mult curaj si cap sa intru in asa ceva!
Am o familie de intretinut, la servici nu vreu sa renunt, nu pot sa risc aiurea_de aici toate indoielile...
poate va merge, poate nu, oricum ar fi sunt constient ca eu pot iesi cel mai sifonat in ambele cazuri.
Fara ajutor specializat nu voi face pasul intradevar, sper sa mi ajute D-zeu sa i au decizia corecta!

Va multumesc inca odata !
ramane sa rumeg bine problema
La revedere!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat sau casa de avocatura Mihai3884 Mihai3884 Buna ziua, Sunt asociat într-o societate neplatitoare de tva (domeniu de activitate - restaurante) cu fosta concubina care in perioada Mai-Iunie anul ... (vezi toată discuția)
Contul 455 conturi-asociatii ContSters153641 ContSters153641 Buna seara , spuneti-mi va rog daca am o anumita suma o pot transfera de la 4551 sus la 101 la capital ?Prin registru comertului ? Cu ce acte trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
De ce nu pot fi administrator la firma mea? feldi feldi Buna ziua, as dori niste informatii va rog frumos, sunt la inceput de drum si am demarat planul de a infiinta o societate comerciala, ar fi foarte multe de ... (vezi toată discuția)