Ei... dorm si eu in noaptea asta. De cind cu problemele, ma trezesc in fiecare zi la 4 si nu mai adorm, sunt chiaun de cap.
Va multumesc mult, scuze ca am mai glumit, simt nevoia sa mai rid, am pierdut orice urma de omul care eram.
Ca un Hercule Poirot, poate visez in noaptea asta cu cit a cesionat banca lu peste prajit creditul meu...Chiar pe nimic nu cred ca l-au dat. Inteleg acum ca e un noroc pentru mine ca a ajuns la firma de recuperare guvid. Insa tot am o nelamurire. Intru in proces cu ei, asta dureaza. Eu ce fac, le dau banii acum sau astept sa se termine procesul? Daca pierd si se string acolo sumele fabuloase de care vorbeste duduia ca penalitati si dobinzi si alte prostii?
Acum dvs. o sa spuneti: hai ca esti chiar obraznic. Faci ce te sfatuieste avocatul pe care ti-l vei lua.
O seara minunata tuturor!
Bani nu le dati decat dupa consemnarea retractului litigios de catre instanta.
Eu am vorbit cu un auditor.Firmele ce cesioneaza portofolii au un grad de risc, insa nu mare.
Ei isi asuma o responsabilitate atunci cand cesioneaza, sunt constienti ca 10 % din cat cesioneaza vor consta in pierderi, pe care si le asuma.
Insa ei se bazeaza pe tupeu, pe cat de tare ia debitorul, pe amenintarile subtile, telefoane sacaitoare si plicuri .
Oricum nici daca debitorul incheie un acord cu ei nu reprezinta o promisiune pe care debitorul si-o ia.In 50 % din cazuri recuperatorii dupa ce recupereaza 30 % din creanta nu mai fac presiuni.
Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare e plina de zeci de mii de cesiuni, iar bancile inca continua sa cesioneze, Ba mai mult aceste societati ajung sa vanda iar creantele, De-asta cei care avem contracte cesionate trebuie sa gasim o metoda sa ne eliberam de datorie cat mai repede.
Exista SC ......SRL, aceasi denumire o poarta si SC....SA, astfel isi vand una alteia creanta, desi logic, este aceeasi societate
Da, recunosc porcariile cu presiunile.
Am un card de credit si ma suna niste unii de la banca respectiva, saptaminal, sa fac, sa dreg. O perioada am inghitit dar de vreun an, in loc sa nu le mai raspund la telefon, am intrat tare in ei si le-am spus sa nu mai faca presiuni psihologice asupra mea ca nu au de-a face cu imbecili, sa le spuna sefilor lor sa scrie, sa comunice normal cu mine, nu cu presiuni ca nu inghit manipulari ca pentru dobitoci.
Ce ziceti c-au lasat-o moale? Daca le spui ca nu merge, te lasa in pace. Incearca si ei... Dar, intre noi fie vorba, telefonul la banci l-am dat pentru comunicari de informatii, nu pentru hartuire, ca asta fac ele bancile lu peste. Abuzeaza de telefon si mai ales de mobile. Am auzit odata de o poanta spusa de nemti: numai slugile raspund mereu cind le chemi, noi de ce ar trebui sa raspundem oricind, tuturor, la mobile????
Domnisoara Ioana, sarut mina, dar daca banca nu a vindut creanta mea si aia doar o administreaza? Am vazut ca au sediu in sediul bancii (nu ar fi mica uimirea sa fie tot o firma de-a lor) si mie mi-au trimis alte conturi sa fac plata, ale recuperatorilor, nu ale bancii. Ca eu si am documente ca sa fac plata in alte conturi, cine sunt astia in relatia cu mine ca sa le dau lor banii datorati bancii? Ori aia de conduc firma sunt prosti ori ne cred pe noi niste mari prosti ca sa inghitim asa ceva. E posibil sa fie ambele variante...:))
Aveti idee daca se mai iau comisioane de rambursare anticipata?
O zi buna tuturor!
Nu cred ca la mai iau comision de rambursare anticipata acum..
Au ei sediul in acelasi loc cu banca pt ca apartin de banca da, au aceasi actionari in fond, dar este o alta societate.
Bancile au de respectat niste norme stricte impuse de BNR si nu pot sa apara la sf de an cu astfel de situati in bilant. Asa ca cesioneaza astfel de creante ca sa se curete de probleme.. .
Creditele alea fara garantii, adica de nevoi personale le vand la "investitori" mai indepartati, le dau intradevar pe sume mult mai mici.. cu riscuri mari. ei daca au strans 40-50 % din valuarea portofoliului au intrat pe profit.
Creditul tau este cu ipoteca, "nu lau dat departe", au facut cesiunea cuiva apropiat pt ca nu prezinta un risc mare... daca in prima situatie merge sa ii "freci" sa ii amani si sa le ceri toate draciile, nu te baza pe asta si in cazul tau..