Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o adresa gresita, mi-am dat seama din documentul pus la dispozitie de [FIRMA]. Acestia din urma spun acum ca eu depun banii in conturile lor si ca nu mai am legatura cu [BANCA].
Intrebarea mea este:
- Pentru incheierea creditului am mers la notari, pentru cedare nici macar o hirtie oficiala nu au trimis. De unde am eu garantia ca banii nu-i returnez (mi-au transmis alte conturi, ale [FIRMA]) unui pirat? Nu e de ajuns sa spuna ei ca au primit creanta mea, de unde stiu eu ca au un contract cu [BANCA] in ceea ce ma priveste si peste citva timp nu ma trezesc ca [BANCA] cer si ei banii inapoi? Mi-au comunicat ca am de platit cu mult mai mult decit am imprumutat, penalitati de intirziere si altele, nu am primit nimic scris privind modul de calcul, doar suma totala. De unde stiu eu ca ei au facut corect calculele daca banca nici sa scrie o adresa corecta nu e n stare si nici aceasta firma nu par mai rasariti. Sunt multe greseli in documentele primite de la ei.
Va multumesc pentru un sfat, raspuns.
Eu cred ca trebuie sa cititi contractul cu mare atentie si daca nu intelegeti un termen putem sa vi-l explicam , cu toate ca inainte sa fii incheiat contractul trebuia sa ne intrebati .
nu cunosc data avind in vedere ca nu au avut buna intentie de a ma notifica, asa cum am spus.... probabil prin lunile august, septembrie, octombrie 2010
Nu ar fi trebuit ca notificarea sa fie trimisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire? Desi, la urma urmei, se putea trimite si o foaie alba in plic inchis, doar aproape nimeni nu deschide o scrisoare recomandata cu confirmare de primire decat dupa semnare de primire si, in general, dupa plecarea curierului...
Nu m-au notificat si nu au ce confirmare de primire sa prezinte si da, cesiunea a fost facuta intre iunie 2010 si decembrie 2010. Ce inseamna ca nu-mi e opozabila, doamna Andreea?
Cum bine a observat dl. Andrei, oricine poate trimite orice in plic si sa spuna ca ai primit. Poate e bine sa schimbam calimera si sa citim inainte de a semna de primire. Am avut odata un vecin care a si refuzat primirea unei scrisori cu confirmare deci se poate si asta. Nu e cazul meu cu banca.