Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o adresa gresita, mi-am dat seama din documentul pus la dispozitie de [FIRMA]. Acestia din urma spun acum ca eu depun banii in conturile lor si ca nu mai am legatura cu [BANCA].
Intrebarea mea este:
- Pentru incheierea creditului am mers la notari, pentru cedare nici macar o hirtie oficiala nu au trimis. De unde am eu garantia ca banii nu-i returnez (mi-au transmis alte conturi, ale [FIRMA]) unui pirat? Nu e de ajuns sa spuna ei ca au primit creanta mea, de unde stiu eu ca au un contract cu [BANCA] in ceea ce ma priveste si peste citva timp nu ma trezesc ca [BANCA] cer si ei banii inapoi? Mi-au comunicat ca am de platit cu mult mai mult decit am imprumutat, penalitati de intirziere si altele, nu am primit nimic scris privind modul de calcul, doar suma totala. De unde stiu eu ca ei au facut corect calculele daca banca nici sa scrie o adresa corecta nu e n stare si nici aceasta firma nu par mai rasariti. Sunt multe greseli in documentele primite de la ei.
Va multumesc pentru un sfat, raspuns.
Pai... recuperatorii mi-au trimis deja somatie de executare silita, inainte ca banca sa ma instiinteze ca a cesionat. Si de la banca nu am primit nimic, doar de la recuperatori. Acestia din urma mi-au dat copie dupa notificarea bancii catre mine in care adresa e gresita... =D> si zau daca mai tin minte daca e de la banca sau antetul e de la recuperatori. Oricum nu se pune ca eu nu am primit... Nu au nici o semnatura a mea de primire, desigur ca daca scrii sa mearga in loc de Bucuresti, in Caras Severin... normal. Si desigur ca tu banca lu peste prajit (salutari d-lui Romania Inedit) nu ai facut rost de un banut ca sa iti permiti sa trimiti cu confirmare de primire. Asta e cu maximizarea profiturilor, cum sa se intoarca banii la mama Austria, asa.... De la mine putin, de la ala putin...pe scrisori ma refer... ca altfel....
D-na Adreea,nu m-am facut inteles?Am intrebat cand creanta ne este opozabila si cand inopozabila.Imi dau seama ca "a nu fi opozabil" este acelasi lucru cu "a fi inopozabil".Voiam o explicatie pe intelesul tuturor.Suntem foarte multi cu creditele cesionate , fara a fi notificati.Multumesc!
Salutari tuturor si multumiri dlui Grigore pentru articol, foarte interesant.
Sunt mai multi in situatia mea?
Si aveti cunostinta de un avocat ca lumea sa ne scoata din ea?