avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale capital social sau cont bancar?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

capital social sau cont bancar?

V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La infiintarea unei firme stiu ca este nevoie de un capital social in val. de 200 lei ce trebuie depus la o banca.Dupa infiintarea firmei, pentru desfasurarea activitatii e normal sa ai nevoie de capital (bani).Intrebarea mea este urmatoarea: cum se procedeaza daca firma trebuie sa achizitioneze unele produse, se mareste capitatul social cu o anumita suma(caci cu cei 200 lei nu poti cumpara mare lucru) sau suma respectiva se depunde intr-un cont la banca deschis pe numele firmei pentru a putea face tranzactii?trebuie facuta dovada provenientei acestei sume sau nu? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:09, 7 Aprilie 2008
istudor adriana a scris:
capitalul social subscris si varsat nu se foloseste pentru achizitionarea de bunuri...

Da' pentru ce?:-/ Sigur ca pentru asta foloseste, de altfel imediat dupa constituirea societatii contul de capital se transforma in cont curent! Am mai discutat o data ca aceasta valoare numita capital social nu este o suma indisponibilizata intr-un cont, ca nu ar folosi nimanui!
pot face acest imprumut chiar daca sunt asociat in firma respectiva?
mirela07 a scris:

pot face acest imprumut chiar daca sunt asociat in firma respectiva?

Da se poate.
va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile primite.
capital social este componenta a capitalului propriu al societatii. Suma mai mare sau mica reprezentand capital social subscris si varsat este importanta, deoarece intotdeauna activul net trebuie sa fie la o valoare de cel putin jumatate din capitalul social. Asta este principalul avantaj al unui capital social mare

Alte discuții în legătură

Srl-majorare capital social. in ce termen? adela05 adela05 La un SRL, hotararea prin care se face majorare de capital social, trebuie sa fie o hotarare a adunarii generale sau extraordinare? De asemenea, tot la ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social JENIFER JENIFER La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate ... (vezi toată discuția)
Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)