avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoritate de lucru judecat HELP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoritate de lucru judecat HELP

In 2010 am avut o actiune de radiere a unei ipoteci cu o societate care nu mai exista,datorita termenelor f mari si situtiei din tara ,nu am depus actele necesare si actiunea mi a fost respinsa ca neintemeiata si nu am primit acasa hotararea pentru a face recurs
la sfarsitul anului am facut o noua actiune de radiere dar aceasta mi a fost respinsa pt autoritate de lucru judecat

ce pot face in acest caz?:">:sorry:
Cel mai recent răspuns: AdrianAndrei , utilizator 19:13, 24 Ianuarie 2011
Verificati in primul dosar de ce nu ati primit hotararea .poate ca nu v-a fost comunicata niciodata sau a fost trimisa la o adresa gresita si atunci sunteti inca in termen sa declarati recurs.Folositi calea de atac a recursului. Daca este irevocabila nu aveti nici o alta solutie. Puteti solicita in contradictoriu cu respectiva societate sa se constate prescrisa creanta .Angajati un avocat pentru studierea dosarelor si a inscrisurilor.
Buna seara tuturor,
Lucrul judecat presupune 3 conditii, pe care domnul I. Deleanu le comaseaza in 2 idei,
- identitate de parti
- identitate de obiect
- identitate de cauza litigioasa
Ideea Domnului prof. dr. Ion Deleanu este urmatoarea:
... s-a considerat că în locul primelor două elemente - obiectul şi cauza - ar trebui introdus un altul, care să le cuprindă pe amândouă, anume: identitatea de chestiune litigioasă (eadem quaestio). Intr-adevăr, în materie de lucru judecat, interesează mai ales ceea ce a făcut obiectul dezbaterilor contradictorii în faţa instanţei şi ceea ce, în cele din urmă, instanţa a decis

Booon
Acuma pun si eu intrebarea: Daca una din partile litigiului nu mai exista ... se mai poate pune in discutie autoritatea de lucru judecat? Nu, deoarece verificand acest aspect instanta trebuie sa constate ca noul litigiu se petrece intre alte parti si ca fata de acestea vechea hotararea se impune doar ca ... la fel cu oricare act autentic ... adica pana la proba contrara.

later edit
Daca exista succesor tot ceea ce am scris mai sus cade. Succesorul poate sa-mi opuna cu succes lucrul judecat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
au fost preluati(au disparut) de o alta societate care este in faliment si care nu ii intereseaza situatia respectiva,eu am actiunea de constatare ca nu mai au dreptul de a cere executare silita dar am probleme cu aceasta exceptie ,nu s a prezentat la nici un termen
si daca fac recurs la prima hotarare de la care nu am primit comunicarea ,ma poate impiedica cea de a doua care a fost respinsa cu autoritate???
Acuma, privitor la lucrul judecat. trebuie sa stim exact ce ati cerut, in temeiul carui act/fapt juridic si cea decis instanta. Ca sa va oferim un sfat cat de cat util trebuie sa stim cateva lucruri despre cauza. Asadar:
- scrieti-ne in ordine cronologica ce, cum si de ce (daca stiti) s-a intamplat.
- Ce ati cerut in primul proces, cat mai exact
- Ce a decis instanta
- Ce ati cerut in al doilea proces
Nu ne scrieti ca ati cerut radierea ipotecii pentru ca asta stim deja, scrieti ce nu stim. Pe ce se intemeia cererea de radiere a ipotecii?
Citit primul meu mesaj care a fost editat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat sau nu?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Speta: Există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă , prin care se respinge, pe cale de excepţie, datorită netimbrării, o cerere de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre exceptia autoritatii de lucru judecat si prezumtia autoritatii de lucru judecat dienusa dienusa ma confrunt cu o problema,sper sa ma intelegeti....in martie,anul trecut am fost actionata in judecata pt radierea tatalui meu de pe unTP,unde era el trecut si ... (vezi toată discuția)
Decizia civila 779/2000 a csj biutzz biutzz ma poate lamuri cineva care este aceasta decizie va rog? (vezi toată discuția)