avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoritate de lucru judecat HELP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoritate de lucru judecat HELP

In 2010 am avut o actiune de radiere a unei ipoteci cu o societate care nu mai exista,datorita termenelor f mari si situtiei din tara ,nu am depus actele necesare si actiunea mi a fost respinsa ca neintemeiata si nu am primit acasa hotararea pentru a face recurs
la sfarsitul anului am facut o noua actiune de radiere dar aceasta mi a fost respinsa pt autoritate de lucru judecat

ce pot face in acest caz?:">:sorry:
Cel mai recent răspuns: AdrianAndrei , utilizator 19:13, 24 Ianuarie 2011
in primul proces,de fapt cele 2 cereri sunt identice, am solicitat radierea ipotecii in baza Legea nr.7/1996, art.36 pct.3.,aveam obtinuta hotararea de constatare prin care s-a prescris dreptul de a cere si obtine executarea silita,in primul datorita amanarilor si termenelor lungi ,a fost judecat intr o singura sedinta (am pus ca ma saturasem de procese,sa se judece si fara prezenta partilor)am lipsit ,nu am depus toate actele si mi a fost respinsa ca neintemeiata dar nu mi a ajuns hotararea si nici prezent nu am fost,nu am mai aflat nimic de actiune
-astfel am introdus a 2 cerere de radiere in baza legii de mai si dupa amanari mi a zis ca ramane in pronuntare ,fara sa se ridice ac exceptie si fara sa se discute autoritatea de lucru judecat

va intreb daca fac recurs la prima se mai poate opune ac exceptie?
ma gandeam sa ma folosesc de revizuire ,mai ales ca nu s a discutat ac exceptie,se poate?
multumesc
Evident, la recurs la prima nu se poate ridica exceptia lucrului judecat (privind a doua). Aceasta pentru ca autoritate de lucru judecat cere cu necesitate solutionarea fondului, in timp ce al doilea proces s-a incheiat cu admiterea respectivei exceptii. Prin urmare, a doua decizie nu are (evident) autoritate de lucru judecat:)

@u.b.i.k
Ba da. este lucru judecat si cand:
- paratul a castigat deja intr-o cauza cu acelasi obiect si cauza iar reclamantul este o alta persoana care are aceeasi calitate fata de parat ca primul reclamant.
- e vorba de parti care au succedat in drepturi partilor la respectivul proces, indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice.

In plus, securitatea raporturilor juridice garantata si de Conventia EDO merge chiar mai departe decat precizarile dreptului intern. O decizie foarte bine argumentata: [ link extern ]
ok

deci ce ma sfatuiti sa atac cu recurs pe prima sau pe cea de a doua si sa motivez ca nu are autoritate de lucu judecat?

multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate de lucru judecat sau nu?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Speta: Există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă , prin care se respinge, pe cale de excepţie, datorită netimbrării, o cerere de ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre exceptia autoritatii de lucru judecat si prezumtia autoritatii de lucru judecat dienusa dienusa ma confrunt cu o problema,sper sa ma intelegeti....in martie,anul trecut am fost actionata in judecata pt radierea tatalui meu de pe unTP,unde era el trecut si ... (vezi toată discuția)
Decizia civila 779/2000 a csj biutzz biutzz ma poate lamuri cineva care este aceasta decizie va rog? (vezi toată discuția)