elis a scris:
O intrebare legata de un raspuns dat pe unul din topicurile deschise de utilizatorii forumului.
Un avocat care isi poate asuma responsabilitatea concreta asupra solutiei ce -o va da instanta ? :-/ ....
De exemplu, intr-un proces de divort, la judecatorie, avocatul ales este plecat din localitate si isi anunta clientul sa nu vina la proces pentru ca a depus cerere de amanare. Solutia: instanta respinge actiunea de divort ca nesustinuta. reclamantul avea obligatia sa se prezinte la fiecare termen de judecata, indiferent daca avocatul sau se prezinta, sau nu.
Consider ca este un caz de malpraxis si ar trebui ca avocatul sa raspunda, insa daca nimeni nu face sesizare impotriva sa, partea ramane cu cheltuielile de judecata si se vede nevoita sa introduca o alta actiune. Noroc ca nu era legata de termen.
Sau, de exemplu, am vazut multe cazuri de recursuri declarate de avocati, sau sustinute in sala de judecata de avocati, insa nemotivate in termen. Eu nu stiu cum aveau "tupeul" sa se mai si prezinte in sala, pentru onorarii consistente si sa le ridice instanta, din oficiu, exceptia nemotivarii recursului in termen. Si in situatia asta, consider ca avocatul ar trebui sa raspunda. Si asa plateste asigurare de raspundere profesionala. Insa avocatul raspunde in masura in care i se cere sa raspunda de catre cel vatamat, respectiv de catre clientul perdant...