elis a scris:
Eu unul am avut de-a face cu o asociatie sportiva si stiu cum functioneaza.
In statut am prevazut acest lucru si nimeni nu s-a suparat ... statutul de membru fondator al unei asociatii nu poate fi schimbat , ca sa devii membru al asociatiei trebuie sa depui o cerere de adeziune si sa platesti o cotizatie . In momentul aprobarii cererii de adeziune devii membru cu drepturi depline si deci ai drept de vot in Adunarea generala.
De asemene, asociatia poate avea membrii sustinatori .....dar care nu depun cerere de adeziune si nu platesc cotizatie ... prin urmare, nu au drept de vot.
Daca se inscriu foarte multi in acea asociatie poti face filiale pe strazi, cartiere etc. stabilind modul lor de reprezentare in adunarea generala.
Pentru ELIS:
Daca stiti care ar fi deosebirile intr-o asociatie sportiva fara personalitate juridica. Exista un contract de asociere intre persoane fizice la care nu mai pot adera (sau ?) si alte persoane fara a face un contrat nou de asociere. Sunt in aceasta situatie si nu stiu daca cererea de adeziune sau plata cotizatiei (aport) sunt suficiente pentru a obtine calitatea de asociat.
Multumesc