avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme consum apa

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am un apartament inchiriat unei SC ca locuinta de serviciu, apartament dotat cu apometre si repartitoare de caldura. Intr-o perioada de doua-trei luni, persoana care a locuit acolo nu a predat administratorului indecsii la contoarele de apa, astfel ca am fost trecuta la plata intretinerii pausal. Intre timp, am convenit cu firma ca o data pe luna sa predau eu indexul pentru a preintampina astfel de situatii. Asadar, am predat indecsii in luna nov., iar mai apoi in feb., respectiv martie. Administratorul refuza sa faca vreo recalculare a intretinerii din lunile anterioare (consumul pausal este de 3-5 mc apa/luna, in timp ce consumul real din perioada nov. - feb. este de 1 mc, adica 1/3 mc!) pe motiv ca nu are hartie!! :O Mie nu prea mi se pare corect sa platesc pierderile de apa din bloc, insa nici nu cunosc legea in domeniu. Administratorul mi-a ras in nas si mi-a recomandat sa-l reclam la OPC! #-o Are dreptate administratorul asta comunist?!
de ce l injurati pe cel care nu a dat la timp citirea..si nu va luati de administrator care nu a calculat corect pretul la mc...pierderile se impart la toti...de aici si diferenta de la 3,5 la 5,5..desi pretul este acelasi la mc
Si ca rezolvare o problema....nu am dat citirea 2 luni..mi s a pus cate 10mc...si daca eu dau citirea 0 pana cand ajung la citirea adm...ce veti face dvs?ca tot 5,5 ve ti plati iar respectivul..nimica..cum procedati.
Si daca s ar respecta legislatia asa cum este ea..nu ar exista aceste probleme..se considera o pierdere in jur de 10% normala,aceasta respectandu se lunar..pretul fiind acelasi mereu
la pierderi mari ar trebui sa raspunda administratorul care nu si a indeplinit atributiunile..dar proprietarii se cearta intre ei,iar ceilalti..rad si iau bani.. si inca ceva...sa incercam sa colaboram si sa stim sa ne aparam drepturile pt care deja platim mult..cu stima,
musac a scris:

de ce l injurati pe cel care nu a dat la timp citirea..si nu va luati de administrator care nu a calculat corect pretul la mc...pierderile se impart la toti...de aici si diferenta de la 3,5 la 5,5..desi pretul este acelasi la mc
Si ca rezolvare o problema....nu am dat citirea 2 luni..mi s a pus cate 10mc...si daca eu dau citirea 0 pana cand ajung la citirea adm...ce veti face dvs?ca tot 5,5 ve ti plati iar respectivul..nimica..cum procedati.
Si daca s ar respecta legislatia asa cum este ea..nu ar exista aceste probleme..se considera o pierdere in jur de 10% normala,aceasta respectandu se lunar..pretul fiind acelasi mereu
la pierderi mari ar trebui sa raspunda administratorul care nu si a indeplinit atributiunile..dar proprietarii se cearta intre ei,iar ceilalti..rad si iau bani.. si inca ceva...sa incercam sa colaboram si sa stim sa ne aparam drepturile pt care deja platim mult..cu stima,

Eu nu injur pe nimeni pentru ca sunt o persoana civilizata si cu administratorul am acum show pe tema asta...si mc costa 2.97 lei.Proprietari nu se cearta intre ei.Nu isi cunosc drepturile si indatoririle.Dintr-o scara intreaga eu sunt singura care tulbur apele cand ceva nu este in regula,ca de exemplu acum cu suma afisata ca pret pe mc. si implicit calculul eronat.
sa incercam sa colaboram
slabe sanse(ma refer la proprietari).
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
anyme, utilizator
D-le musac,vad ca va pricepeti la treburile astea gospodaresti.Poate ma ajutati in rezolvarea unor dileme.D-vs sau altcineva.Am doua intrebari:
1.La cei cu centrala,in blocurile contorizate nu este valabil "Regulamentul pentru calculul valorii consumului de apa rece si calda in blocurile cu apartamente contorizate individual "?La ei diferentele(pierderile)se pun duble?Exista vreo circulara la Apa Nova care specifica asa ceva?Sau vreo lege?Sau hotarare?Sau alt regulament?
2.Angajez o persoana sa repare o teava comuna din subsol coloana principala,si cand il platesc tai chitanta din chitantierul asociatiei cu suma achitata lucratorului respectiv?
1.se considera pierderi diferenta dintre citirea ap.general si suma citirilor individuale.Aceasta pierdere se imparteTUTUROR proprietarilor in functie de suprafata locativa.La fel se procedeaza si cu caldura.Chiar daca s a izolat tevile,aproximativ 30% din valoare o plates toti in functie de suprafata.vezi si L230/2007
2.Daca s a respectat..procedura...persoana declara ca a primit suma respectiva..si cu aceasta declaratie-bon vi se deconteaza cheltuielile..nu aveti cum da chitanta...
OF TOPIC:
Scuzele agramaţilor, de pe toate forum-urile:
-Nu sunt dactilografă, dar
-Scriu atât de repede încât nu sesizez greşelile nici la o citire ulterioară;
-M-am pregătit pentru o facultate, nu am stat să învăţ gramatica limbii române (Musac);
-Voi sunteţi cârcotaşi: îmi căutaţi greşeli gramaticale fără să observaţi cât de deştept sunt în exprimarea şi în susţinerea ideilor mele din conversaţia cu voi;
-Eu am învăţat să scriu, voi de ce nu vă chinuiţi să citiţi ce am scris?
-Variantă: Eu am învăţat să scriu. Învăţaţi şi voi să citiţi!
-Parafrazându-l pe...Titu Maiorescu: Eu apreciez FONDUL. Vouă vă pasă de FORMÃ...
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2008
Mihai17, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata apa calda,consum 0 de 2 ani de zile!! gici gici Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)