LocatarB a scris:
anyme
"Regulamentul pentru calculul......" pe care il recomanzi sa fie luat de la F.A.P.R., cred ca este aplicabil numai asociatiilor care fac parte din federatie, pentru celelalte poate avea nu caracter orientativ. Eu as dori un act normativ aplicabil tuturor asociatiilor de proprietari din Ro., un regulament clar care sa-i dea peste mana acelui administrator care confunda asociatia cu propria-i mosie. As dori un act care sa aduca la unisoni FAPR, HABITAT, primarii, ANRSCE.
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu exista un alt regulament referitor la calculul pierderilor de apa,decat cel de pe site-ul FAPR-ului si nu cred ca este aplicabil numai asociatiilor care fac parte din federatie.Din cate am inteles eu,acela este un regulament emis de ANRSCE si nu de FAPR si este aplicabil pentru toate asociatiile.
Am gasit in Normele metodologice de aplicare a Legii 230 o referire la caldura:
Art. 41. - (1) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizează în funcţie de indexul repartitoarelor de costuri, conform normei tehnice şi metodologiei elaborate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.
(2) În cazul distribuţiei orizontale a energiei termice pentru încălzire,
diferenţa dintre consumul înregistrat de contorul montat la branşament şi suma consumurilor înregistrate de contoarele individuale montate la nivel de apartament reprezintă consum comun şi se repartizează proporţional cu cota indiviză
Banuiesc ca metoda este valabila si pentru apa calda/rece.