Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am un apartament inchiriat unei SC ca locuinta de serviciu, apartament dotat cu apometre si repartitoare de caldura. Intr-o perioada de doua-trei luni, persoana care a locuit acolo nu a predat administratorului indecsii la contoarele de apa, astfel ca am fost trecuta la plata intretinerii pausal. Intre timp, am convenit cu firma ca o data pe luna sa predau eu indexul pentru a preintampina astfel de situatii. Asadar, am predat indecsii in luna nov., iar mai apoi in feb., respectiv martie. Administratorul refuza sa faca vreo recalculare a intretinerii din lunile anterioare (consumul pausal este de 3-5 mc apa/luna, in timp ce consumul real din perioada nov. - feb. este de 1 mc, adica 1/3 mc!) pe motiv ca nu are hartie!! :O Mie nu prea mi se pare corect sa platesc pierderile de apa din bloc, insa nici nu cunosc legea in domeniu. Administratorul mi-a ras in nas si mi-a recomandat sa-l reclam la OPC! #-o Are dreptate administratorul asta comunist?!
dintre apometrele montate,indiferent de gradul de precizie,nici unul nu poate inregistra in plus? la date tehnice scrie ex +/- 5%..Intodeauna se constata ca toate au in minus inregistrarea.iar apometrul furnizorului este perfect. Cred ca la debitul masurat precizia de 1% este mult mai mare decat cele mici cu alta precizie.
aaaaa 2 problema...cand se produce o avarie sunt de acord sa platesc pierderile respective Dar cand acestea sunt lunar,intrucat cel care tre sa aiba in grija blocul nu si face datoria,nuar trebui sa le plateasca respectivul?
Va intreb, in acest caz pe care il deschideti Dv., ce ar trebui sa faca (ce indatoriri nu isi indeplineste) administratorul cand se sparg tevile pe verticala, la om in casa, sub ziduri? Aveti idee in ce masura se sparg tevile din subsol si in ce masura cele pe verticala? Cea mai mare parte a pierderilor se intampla pe verticala pentru ca acolo sunt tevile care se sparg in mod obiectiv (din cauza de vechime), se sparg pentru ca se intervine pe ele cu montarea noilor instalatii la om in casa, mesterul isi face treaba si dupa un timp te pomenesti ca, ba se crapa pexalul, ba iese din racord, ba robinetul a fost cumparat la pret redus si curge dupa o luna drept in "capul" vecinului de dedesupt, ba WC-urile curg "la picatura" si astea nu sunt putine.....si cate si mai cate? La subsol?....poti vedea in cel mai bun caz unde e ruginit, spui comitetului ca trebuie inlocuit, spui locatarilor ca vrei sa faci lucrarea, asa....netam-nesam fara sa se sparga...si nici nu vor sa auda....si atunci? Ce-ar putea sa faca administratorul, decat sa astepte sa se crape teava (din subsol) si atunci s-o repare. Pai si atunci, e corect sa plateasca administratorul pentru ca locatarii n-au vrut sa cheltuie bani pe reparatii fara sa fie nevoie (adica nu s-a spart)? Nu, pierderile se platesc de toti si neavand nicio norma dedicata....administratorii aplica fiecare cum crede sau cum decide comitetul sau presedintele....oricare, chiar si un locatar mai cu sange-n....vene.
am spus ...cand apare o avarie sunt de acord...dar cand pierderile sunt in fiecare luna,care este datoria adm?
Nu zic ca tre sa repare el...dar intra in atributii sa ia masuri prin..notificarea problemelor catre presedinte aratand clar problema.Dar in general..cand este intrebat de unde sunt pierderile raspunsuleste...de la subsol,de si nici o teava nu e sparta
"costul facturii respective se imparte la numarul total de mc rezultat din citiri, rezultind un pret pe mc citit de fiecare"
Nu e corect! pretul apei e cel comunicat de furnizor.
Asa este dle Borsanu. Nici mie nu mi se pare corect impartirea exclusiv peoportionala a pierderilor. Credeti- ma se poate ajunge la diferente mult prea mari intre proprietari, in mod sigur nereale, deci nedrepte. Totusi in foarte multe asociatii se procedeaza astfel. Propunerea mea, desi presupune un calcul putin mai complicat mise pare cea mai aproape de realitate( adica sa se tina cont de ambele situatii: eroarea de contor, si pierderile propruzise). In privinta pierderilor diverse, credeti- ma sunt foarte greu de controlat. O conducere a asociatiei care se implica in mod real le poate totusi diminua.