Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am un apartament inchiriat unei SC ca locuinta de serviciu, apartament dotat cu apometre si repartitoare de caldura. Intr-o perioada de doua-trei luni, persoana care a locuit acolo nu a predat administratorului indecsii la contoarele de apa, astfel ca am fost trecuta la plata intretinerii pausal. Intre timp, am convenit cu firma ca o data pe luna sa predau eu indexul pentru a preintampina astfel de situatii. Asadar, am predat indecsii in luna nov., iar mai apoi in feb., respectiv martie. Administratorul refuza sa faca vreo recalculare a intretinerii din lunile anterioare (consumul pausal este de 3-5 mc apa/luna, in timp ce consumul real din perioada nov. - feb. este de 1 mc, adica 1/3 mc!) pe motiv ca nu are hartie!! :O Mie nu prea mi se pare corect sa platesc pierderile de apa din bloc, insa nici nu cunosc legea in domeniu. Administratorul mi-a ras in nas si mi-a recomandat sa-l reclam la OPC! #-o Are dreptate administratorul asta comunist?!
Legea 230, art. 40. - (1) Daca sunt intrunite conditiile prevazute in actele normative in vigoare cu privire la asigurarea gradului de montare a repartitoarelor de costuri pentru apa sau incalzire, atunci repartizarea acestor utilitati se stabileste prin decizie a comitetului executiv al asociatiei de proprietari, printr-un regulament propriu care trebuie sa cuprinda prevederi cu privire la modul de citire, de calcul si de repartizare a contravalorii consumurilor respective.
Unde- i asa de clar cu cota indiviza?
buna ziua,
am si eu cam aceeasi problema si frunzarind forumul nu prea m-am lamurit ce trebuie sa fac.
locuiesc de 5 ani intr-un apartament proprietate personala si intr-o luna (iunie 2009) am uitat sa duc consumul de apa (avem repartitoare pe apa calda si apa rece baie si bucatarie), astfel m-am trezit cu un consum de 5 mc apa rece si 3 mc apa calda. nu este o avere doar ca eu abia daca am acest consum intr-un an pt ca nu prea stau aici.
desi am cerut lamuriri de la d-na administrator mi s-a urlat ca sunt o vaca nesimtita si asa zice legea (care lege? nici ea nu stie!)
Probabil ca e vb de apometre si nu de repartitoare . De obicei ,in cazul in care nu se predau la timp indexurile , se trece o valoare medie a consumului urmind sa se regleze luna urmatoare ....Cu o conditie : uitatul sa nu devina obisnuinta...
da, scuze. e vorba de apometre. dupa cum am spus in 5 ani mi s-a intimplat sa uit luna aceasta si am si fost plecata din bucuresti in acea perioada lipsind vreo 2 sapt. deci uitatul nu e o obisnuinta. cand si cum va regla aceasta problema zau ca nu stiu pt asa cum spuneam la mine in casa nu se consuma 5 mc de apa calda decit poate intr-un an. (vin seara dupa ora 9-10, nu gatesc, nu spal) un dus pe zi si un spalat pe dinti dimineata abia daca duc la 1 mc pe luna.
nu ma deranjeaza sa faca acest reglaj in urmatorii 7 ani dar sa mi se spuna frumos asa cum si eu am adresat intrebarea si nu raspunsuri in doi peri gen "asa zice la lege" si cand intreb care lege imi tipa "treba mea care lege. nu te priveste vaca nesimtita"
:O
puteati face o contestatie scrisa in termen de 10 zile de la data afisarii tabelului de intretinere, la care trebuia sa primiti un raspuns de la comitetul executiv (cel care le judeca) in termen de 7 zile. asta daca este asociatie de proprietari. daca este asociatie de locatari, nu cunosc ce prevede legea lor de functionare, aceasta schimbindu-se in ultimii 10 ani de cind asociatia noastra a devenit de proprietari, deci nu m-a mai interesat aceasta legislatie ;)