marian_moldovan a scris:
Pai ma gindeam ca daca fac cu uzufruct , actul se inregistreaza ca vinzare cumparare cu uzufruct si fratele meu va avea astfel dovada ca mi-au dat parintii banii si daia le-am facut uzufruct.
Nu au legatura. Cum spuneam, cumpararea apartamentului e una, actul de constituire a uzufructului / intretinerii e alta. Dovada donarii banilor nu sta in asta.
Ma gindesc ca poate doar un act colateral intre mine si parinti de care sa stim doar noi si martorii ar ajuta mai mult ....ar fi linistiti parintii iar fratele meu nu ar avea dovada uzufructului ca apoi sa poata dovedi ca parintii mi-au dat banii cu scopul inlaturarii lui de la succesiune.ce ziceti?
Pai atunci puteti sa faceti asa, un act secret cu privire la folosinta, care nu ar avea valoare decat pentru parintii dvs (dar nu ii induceti in eroare, explicati-le ca un asemenea act ramane privat si daca vreodata va certati ii puteti da afara din casa). Puteti si sa nu faceti nimic, tot aia e.
Mai trebuie mentionat ca descendentii au oricum obligatia sa isi intretina parintii, nu trebuie un act pentru asta. De altfel, daca parintii nu va dau ceva, un act prin care va obligati sa ii intretineti pur si simplu e cam lipsit de sens.