avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
elga50 a scris:

@grandanat si @scarmen

Pe Decl.112 unde se incadreaza contractele de mandat? Ca daca le introducem pe Sectiunea A se va plati CAS angajat si angajator si CASS angajat si angajator, Somaj si angajat si angajator, fond de garantare si cate si mai cate........
Haideti sa ne uitam si cum completam aceasta Declaratie, ca doar n-o sa ne ducem cu banii in mana sa platim si fara Declaratie......

Sectiunea A, categoria 3 din lista: venituri asimilate salariilor

@rain4est
[ link extern ]
Sau poate la Sectiunea A, 4 ca e mai explicit...!
Mda, daca pentru presedinte si cenzor trebuie platite atatea contributii, mai bine asociatia face un fond de protocol, constituit pe langa fondul de reparatii, si-i plateste pe toti cei care muncesc pentru asociatie din acest fond de protocol, o data la 2 luni sau la 3 luni, fara sa mai declare nimic, nicaieri.
Nu esti obligat ca asociatie sa ai femeie de serviciu, sa-ti platesti presedintele sau cenzorul regulat, ci numai asa din cand in cand, iar "pe administratorul" il fac pe rand membrii din comitetul executiv pentru ca, nu-i asa? nu se gaseste un administrator care sa indeplineasca toate conditiile cerute de asociatie pentru a fi angajat......!
:offtopic:
Te apuca disperarea pentru ca te afli intre ciocan si nicovala, intre ANAF care vrea sa ia pielea de pe noi si proprietari care nu vor sa dea bani in plus la fondul de salarii....si daca nu vor, nu poti sa le iei cu forta, astfel incat toti cei remunerati intr-un fel sau altul isi iau talpasita daca e sa ramana din remuneratie cu..."praful de pe toba", muncind si pierzandu-si timpul pentru asociatie......
:)
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
elga50, moderator
Domnilor, doamnelor, chiar nu stie nimeni sa dea un raspuns clar la aceste intrebari, chiar nu stie nimeni sa interpreteze legea ?! Cine stie, sa spuna clar ce trebuie sa plateasca administratorul, salariat sau nu in alta parte, presedintele, pensionar sau nu, femeie de serviciu fara alt venit sau cu, s.a.m.d. Vad ca pe acest forum cei care cunosc legea vor sa ne afunde mai mult nu sa ajute. Trebuie sa spuna oamenilor cum sa completeze acest formular ca sa iesi cat mai bine cu banii tai, nu cu cei ai statului. Eu, ca nestiutor al contabilitatii, si ca unul care ii vine greu sa se descurce cu atatea formulare, impozite, acte contabile, asta as dori de la dvs.- un raspuns clar, pe intelesul tuturor celor ca mine. Multumesc !
popacatalin68, utilizator
sa inteleg ca la dvs merge acest link [ link extern ] ... ?
mie imi spune ca " the file is damaged and coul not be repaired " .... Am instalat din nou acrobat reader si degeaba.
@rain4est
Acesta este link-ul corect
[ link extern ]

:offtopic:
@popacatalin68
Nu inteleg la cine va ratoiti dv. Suntem in aceeasi situatie ca si dv.
Unii mai stiutori, alti care cred ca sunt mai stiutori si altii care recunosc ca nu sunt stiutori.
Incercam impreuna sa interpretam ceea ce cunoaste fiecare, ceea ce unii au primit ca raspuns de la oficialitati si ne spun si noua, incercam impreuna sa "ne deslusim".
Ati vazut cumva pe-aici pe forum ca ar scrie ca cine intreaba o sa si primeasca un raspuns universal valabil si de necontestat? O sa ne lamurim daca o sa vrem sa ne lamurim, incercand, comentand, scriind la autoritati, intreband in stanga si-n dreapta. Nu vedeti si dv. ca nici autoritatile nu au raspunsuri coerente? Nu vedeti ca e un haos din care scapa cine poate? Ce vreti de la noi? Nu e un birou al ANAF unde sa intrebi si sa primesti un raspuns. E un forum unde intra fel si fel de lume, unde scrie fel si fel de lume.
Daca vreti raspunsuri clare, scrieti la ANAF.....X-(......
..... si daca va raspund clar si la obiect....poate ne transmiteti si noua raspunsul pe care l-ati primit....:">
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)