scarmen a scris:
Dna Elga50
Scuze...parca nu se mai intelege nimic.....???...
Pentru pensionari platiti numai impozit (completati decl 100)
Dar pentru persoane care lucreaza in alta parte cu carte de munca si care obtin venituri din activitati permanente la asociatie (administrator, casier, contabil, ingrijitor) ar trebuie sa platiti si CAS si somaj (OUG 82/2010) - deci trebuie sa completati si Decl 112
Numai pentru venituri din activitati ocazionale pentru persoane care lucreaza in alta parte cu carte de munca, nu se platesc CAS si somaj.
Eu asa am inteles din OUG 82/2010 si am facut un rezumat pe o pagina anterioara.
O zi buna !
Data post: Sambata, 5 Februarie 2011, 19:50
Dl cristian_con
Daca aveti rabdare sa cititi toate discutiile anterioare veti vedea ca, contributiile la sanatate, se platesc de catre asigurat (persoana care realizeaza venituri in baza conventiilor civile).
Si aici exista 2 situatii:
- daca persoana cu conv. civila este angajata in alta parte, cu carte de munca, NU plateste asig. sanatate
- daca persoana cu conv civila nu este angajata in alta parte si nu plateste asigurare de sanatate, plateste aceasta contributie la venitul din conve civila.
Dar inca o data este obligatia asiguratului (nu angajatorului) pentru plata acestei contributii. Aplauda
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...