avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Nu va mai bateti capul cu site-uri pe care nu puteti intra!
Sunt uluit. Adica o intreaga presa scrisa si vorbita, mesajele insistente ale celor de la ANAF si Casa de pensii, de prin noiembrie incoace au fost ingropate prin reaparitia vechilor formulare valabile si pentru anul 2011. Sec. Fara explicatii.
Nu vreau sa laud pe nimeni, dar fara dna Elga nu completam D 112. Insa nu ne-a spus nimeni ce se intampla cu contributia la sanatate. Zile in sir nu a fost validat formularul pana cand n-am priceput ca baza de calcul e asemanatoare celei aplicate pensionarilor cu venitul pana in 740 lei, In sfarsit am in fata ochilor o D 112 cu doi salariati CIM si doi cu contracte de mandat, VALIDATE. Mai departe scrie in carte. Apare Luni altceva ? Cum provedez daca PC nu vrea sa inregistreze CD-uri ? Nu stiu ce sa fac. As urla daca asta ajuta la ceva,
Si altceva. Contribuabil serios fiind, am depus la CEC impozitele si contributiile pana la sfarsitul lunii ianuarie, ca intotdeauna din 1994 de cand ma ocup de asa ceva. Nu a scris nimeni ca trebuie sa ma duc sa stau la coada cu declaratia intr-0 mana si cu banii in cealalta. A scris undeva ceva si n-am citit eu? Pe de alta parte cum sa tin bani in buzunar daca nu am voie sa am plafon de casa, iar avansul spre decontare e valabil doar 24 ore. Uffffff. Multumesc ca ma suportati.
Ce va pot spune este ca formularul pe care am exersat pana acum este unul "de test".
In rest, vom vedea de luni dimineata incolo. Eu personal nu am de completat D112, asa ca problema ma va interesa numai din curiozitate.
Nu am studiat partea cu CIM-ul din sectiunea A, asa ca nu stiu ce sa va raspund, poate sunt altii care stiu mai mult.
Dar ce declaratii ati depus la CEC? Declaratia 100, de exemplu, se depunea la ANAF, nu la CEC incepand cu 1 ale lunii pentru luna precedenta.

Daca vreti sa va lamuriti cat de cat mai cititi inca o data rezumatul sintetic pe care l-a scris @scarmen in legatura cu Decl.100 si Decl.112 (din ultimele 2-3 pagini ale acestui topic)
Dna Elga50

Spuneti "Eu personal nu am de completat D112, asa ca problema ma va interesa numai din curiozitate".

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... >

Sa inteleg ca sunteti in situatia fericita sa aveti numai pensionari sau persoane care care incaseaza venituri ocazionale, pe langa cele salariale ? Deci completati numai declaratia 100 (impozitul pe venit)....

Sunteti o fericita si va multumesc ca v-ati implicat atat in descifrarea acestei grandioase "emanatii" a institutiilor statului (Decl 112) #-o

Am incercat sa completez din nou varianta de test si dupa validarea finala imi apare o fereastra sa verific fisierul XML cu erori, etc.
De unde scot acest fisier ca nu reusesc sa il gasesc....

Apoi referitor la plata datoriilor, pana acum efectuam platile catre institutii cu OP, prin trezorerie (in conturi diferite, pentru fiecare institutie).
Acum platesc banii in cash la administratia financiara ? Daca nu, in ce cont ar trebui virati banii ?
Ati vazut pe undeva ceva informatii referitoare la transferul datoriilor catre stat, conform decl. 112 ?

Multumesc inca o data pentru mentinerea acestui topic care sper sa fie folositor tuturor persoanelor care sunt interesate =D>

Pai da, dar la concluzia ca am de completat numai Decl.100 am ajuns acum, la final :))
Fisierul cu erori il gasiti in stanga formularului, dand click pe simbolul "agrafa".
Eu depun declaratiile si platesc sumele datorate la ANAF direct, dar cred ca acolo veti putea afla cum si in ce cont puteti plati.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)